Pakkaajan huikeat niksit: Silitysrauta ja kaiuttimet helposti mukaan!

Matkustaminen on mukavaa, mutta pakkaamisessa ovat hyvät neuvot kalliit. Tiesitkö, että saat kätevän matkasilitysraudan hiusten suoristajasta ja tulitikkuaski on oiva säilytyspaikka langoille, neuloille ja muille pikkutavaroille.

Kun matkaa maailman ääriin, ei ole mukava kantaa liiallista tavaramäärää mukanaan. Kokosimme muutaman tehoniksin, joiden avulla voit luopua esimerkiksi suuren silitysraudan kanniskelusta.

Vinkkejä pakkaamiseen:

 • Vaatteet menevät pienempään tilaan, kun viikkaamisen sijaan kierrät ne tiukalle rullalle. Näin ne myös pysyvät paremmin sileänä. Jos haluat, että jokin vaate pysyy erityisen siistinä, kiedo se esimerkiksi huivin sisään.
 • Älä ota mukaasi kiillotusaineita kenkiä varten: hanki matkakohteestasi pieni pullo kasvipohjaista ruokaöljyä, sillä se ajaa saman asian.
 • Hiustensuoristin on loistava, pienikokoinen silitysrauta, jolla saat kätevästi myös esimerkiksi nappien välit silitettyä. Voit myös silittää vaatteen suoraan henkarissa. Muista kuitenkin varoa, ettei rauta ole liian kuuma ja valitse mukaasi laite, jonka kuumuusastetta voi säädellä.
 • Pikkutavarat menevät helposti hukkaan, mutta esimerkiksi neula, lankaa ja muutama nappi on hyvä olla matkassa mukana. Pakkaa ne tulitikkuaskiin.
 • Kengät vievät paljon tilaa, mutta voit täyttää niiden sisukset esimerkiksi sukin tai korupussein.
 • Hiuspinnit ja pompulat ovat aina hukassa – kääri matkaesite tai muut tarvitsemasi paperit rullalle ja nipsuttele hiuslaitteet niihin kiinni. Myös vanha wc-paperiputki on loistoapu hiustarvikkeiden säilytykseen.
 • Matkamusiikki soi kovempaa, kun laitat esimerkiksi iPodin syvälle lautaselle. Se toimii kätevästi kaiuttimena.

(MTV3)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja