Nainen paljastaa superkätevän niksinsä mikron puhdistukseen – pinttynyt lika irtoaa minuuteissa, ilman hankaamista: "Toimii todella hyvin"

Superhelppo niksi: Näin taittelet muovipussit kätevästi 0:47
Nappaa videolta haltuun näppärä niksi muovipussien taitteluun!

Kätevästä mikron puhdistusniksistä kertoo muun muassa Mirror.

Mikroaaltouuniin voi helposti kertyä likaa ja pinttyä hajuja. Brittiläinen Joan Walsh on jakanut netissä kikkansa mikron puhdistamiseen vain viidessä minuutissa ilman hankaamista.

Puhdistamiseen tarvitaan mikroaaltouunin kestävä kulho, vettä sekä ruokalusikallinen valkoviinietikkaa. Kulho laitetaan puolilleen vettä, minkä jälkeen sinne kaadetaan etikkaa.

– Lämmitä sitä mikroaaltouunissa viitisen minuuttia. Höyrystynyt vesi pehmentää pinnoille palaneen tai kuivuneen ruoan, minkä ansiosta sen on helpompi pyyhkiä pois.

– Teen näin aina, ja se toimii todella hyvin.

Viinietikan sijaan voi käyttää sitruunaa. Sitruunan puolikas laitetaan kulhoon ja sen päälle kaadetaan vettä. Sitten se lämmitetään mikrossa samoin kuin viinietikkakin.

Myös ruokasoodaa voi hyödyntää

Mikäli lika ei tästä huolimattakaan tahdo irrota, voi lämpimään veteen sekoittaa neljä ruokalusikallista ruokasoodaa. Sieni tai rätti kastellaan ruokasoodasekoituksella ja pyyhitään mikro. Tämän jälkeen viinietikkavesikikkaa voi kokeilla uudelleen ja laittaa mikron ovet kiinni kymmeneksi minuutiksi, jotta höyry tekee tehtävänsä.

Ennen mikron pyyhkimistä tulee muistaa ottaa töpseli pois seinästä.

Mikron levylautasen voi pestä saippualla ja kuumalla vedellä. Joissain tapauksissa ne ovat myös pesukoneen kestäviä.

Lue myös:

    Uusimmat