Tunteet kuumenivat Ruotsissa – tätä MM-kisojen törkytaklausta jouduttiin tarkastelemaan videolta: "Täysin idioottimainen"

Ruotsin ja Yhdysvaltojen välinen MM-kisojen alkulohkon ottelu sai dramaattisen alun, kun USA:n Michael Eyssimont sai suihkutuomion polvitaklauksesta vain noin viiden minuutin pelin jälkeen. Tilanne kuumensi tunteita Ruotsissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Taklauksen kohteena ollut Ruotsin Rasmus Sandin sai apua päästäkseen jäältä pois ja meni suoraan pukusuojiin. Hän ei pystynyt laittamaan painoa vasemmalle jalalleen. Eyssimont ei aluksi saanut taklauksestaan suihkutuomiota, mikä ihmetytti SVT:n asiantuntijaa Jonas Anderssonia.

– Tuosta pitää tulla ulosajo, Andersson totesi lähetyksessä.

Eyssimontin taklausta tarkasteltiin videolta ja lopulta hänelle jaettiin ottelurangaistus. Yleisö alkoi buuaamaan yhdysvaltalaiselle, kun tätä näytettiin Tampereen areenan jumbotronilta. 

– Ei ole mitään hauskoja kuvia, täysin idioottimainen taklaus, Andersson sanoi.

Ottelun jatkojalla 3-4-lukemin hävinnyt Ruotsi sai lisää huonoja uutisia Andre Peterssonin loukkaantumisen myötä. Kumpikaan ei enää palannut jäälle ja molemmille pelaajille tehtiin lisätutkimuksia illan aikana. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam ei ollut täysin tyytyväinen ottelun tuomaritoimintaan.

– Ei se mielestäni niin huonoa ollut, mutta oli muutamia tilanteita, joissa ennen kaikkea heiltä saamani viestintä ei ollut oikeaa, Hallam kertoi Expressenille.

Hallam kommentoi myös Sandinin ja Petterssonin tilannetta. 

– Olemme varovaisen optimistisia. Saamme nähdä, tuleeko heille lisäpelejä turnauksessa, mutta kyse ei ole välttämättä vakavista loukkaantumisista, Hallam totesi tiistaina.

Keskiviikkona kuitenkin selvisi, että Peterssonin MM-kisarupeama on ohi ja Sandinin jatko on epävarma. Sen vuoksi Ruotsi on kutsunut mukaan MM-ryhmään Christian Folinin ja Dennis Rasmussenin.

Ruotsi sijoittui alkulohkossa toiseksi ja se kohtaa torstain puolivälierässä Latvian. Yhdysvallat saa vastaansa Kari Jalosen luotsaaman Tshekin. Leijonat kohtaa Kanadan. Kaksikko on nähty vastakkain kolmissa edellisissä MM-finaaleissa.

Katso pääkuvan videolta Eyssimontin taklaus. Katso alta: Ruotsin NHL-tähti Lucas Raymond keräili hampaitaan jäältä.

Lue myös:

    Uusimmat