Sikailu ratkaisi mestaruuden – Red Bull -pomo Helmut Marko raivoissaan: "Tuollainen mies pitäisi laittaa ajokieltoon!"

Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluva Liam Lawson menetti DTM-sarjan mestaruutensa kauden päätöskisassa tavalla, joka sai neuvonantaja Helmut Markon päreet palamaan pahanpäiväisesti.

Lawson oli kiinni DTM:n mestaruudessa ennen Norisringin sunnuntain kisaa, johon hän pääsi starttaamaan myös paalupaikalta. Kaikki meni kuitenkin pieleen, kun Kelvin van der Linde iski avauskierroksella päin 19-vuotiaan Lawsonin autoa.

Lawsonin takajousitus koki yltiöpäisessä ohitusyrityksessä pahoja vaurioita, mikä pudotti hänet kauas kärjestä. Lopulta Mercedes varmisti Maximilian Gotzin mestaruuden tallimääräyksellä.

Kuljettajalupaus Lawson kuuluu Red Bullin kuskiohjelmaan. Tiimin neuvonantaja Helmut Marko oli raivoissaan tapauksesta. Van der Linde sai teostaan vain viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Hän oli osunut eteläafrikkalaiseen Lawsoniin kertaalleen samassa neulansilmämutkassa jo edellisen päivän kisassa, minkä lisäksi pohjalla oli jo edellisen kisaviikonlopun törmäys.

– Jos tuo ei ollut tahallista, niin kilpailunjohto ei ole tarpeeksi osaavaa olemaan mukana tällaisessa mestaruustaistelussa, Marko höyrysi Motorsport-Total-sivustolle.

– Kelvin van der Linden teko oli täysin järjetön – eikä se ollut edes ensimmäinen kerta. Hän ajoi Liamin perään jo Hockenheimin kisassa.

– Minusta tuo oli täysin epäurheilijamaista toimintaa, josta pitäisi rangaista asianmukaisesti, Marko jatkoi.

Lawson kutsui van der Lindeä likaisimmaksi kuskiksi, jota vastaan on ikinä ajanut. Markon mukaan vastaavanlaisia sikailuita ei katsottaisi samalla tapaa sormien läpi F1-sarjassa.

– Hän sanoi aivan oikein, Marko totesi Lawsonin arviosta.

– Tuollainen mies pitäisi laittaa ajokieltoon. Formula 1:ssä hän olisi saanut jo niin paljon rangaistuspisteitä, että hän saisi ajokiellon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja