Sijoittamaton tshekki järjesti hurjan yllätyksen – maailmanlistan ykkönen lensi laulukuoroon: "En voi uskoa tätä todeksi"

Tshekin sijoittamaton Katerina Siniakova ylsi mahtiyllätykseen Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelissä lauantaina. Siniakova kellisti kolmannella kierroksen kärkisijoitetun japanilaisen Naomi Osakan suoraan kahdessa erässä 6–4, 6–2. Siniakovan suurimmat saavutukset ovat tähän asti tulleet nelinpelissä.

–  Ihmeellistä. En voi uskoa tätä todeksi. Olen niin onnellinen. Pelasin elämäni parasta tennistä ja toivon, että tämä jatkuu, Siniakova tunnelmoi.

Siniakova, 23, on juhlinut nelinpelimestarina sekä Ranskan avoimissa että Wimbledonissa. Kaksinpelin maailmanlistalla hän pitää sijaa 42.

Maailmanlistan ykkönen Osaka, 21, lähti Ranskan avoimiin hakemaan kolmatta perättäistä grand slam -titteliä, mutta oli vaikeuksissa alusta asti. Hän hävisi avauserän myös ensimmäisellä ja toisella kierroksella.

–  Parempi näin. Olin todella väsynyt. Aiemmissa otteluissa kärsin päänsärystä, ja nyt tunsin taakan harteillani, Osaka kertoi.

Djokovic vakuuttavana

Osaka hutki peräti 38 pakottamatonta virhettä, joista osa tuli peruslyöntien karatessa leveiksi tai pitkiksi. Syöttökin yski ja tuotti Siniakovalle kuusi murtopalloa, joista kolme johti syötönmurtoon.

Viime vuonna Osaka voitti US Openin ja aiemmin tänä vuonna Australian avoimet.

Siniakova kohtaa 4. kierroksella amerikkalaisen Madison Keysin. Paikka kaksinpelin puolivälierissä olisi Siniakovalla ensimmäinen grand slam -turnauksissa.

Miesten kärkisijoitettu Novak Djokovic ei kompuroinut kolmannen kierroksen ottelussaan italialaista Salvatore Carusoa vastaan.

Djokovic otti tyylipuhtaan 6–3, 6–3, 6–2 -voiton ja kohtaa seuraavaksi saksalaisen Jan-Lennard Struffin.

–  Viimeinkin löysin parhaan teräni toiseenkin erään, Djokovic sanoi.

Viidenneksi sijoitettu saksalainen Alexander Zverev sai puurtaa täydet viisi erää ennen kuin serbialainen Dusan Lajovic taipui.

Lue myös:

    Uusimmat