Roger Federer ylsi uskomattomaan tasalukuun – naisissa nähtiin jättiyllätys

Tennistähti Roger Federer saavutti hienon rajapyykin, kun hän voitti Ranskan avointen miesten kaksinpelin kolmannella kierroksella Norjan Casper Ruudin 6–3, 6–1, 7–6 (10–8). Federerillä on perjantain jälkeen tilillään ennätykselliset 400 grand slam -ottelua.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Federer, 37, kohtaa seuraavaksi Argentiinan Leonardo Mayerin, joka kukisti kolmannella kierroksella Ranskan Nicolas Mahut'n nelieräisessä ottelussa.

Federer kehui norjalaisvastustajaansa.

–  Hänen pelaamisestaan oli vaikea löytää heikkouksia, joten olen helpottunut. Nyt otan kunnon suihkun, ja se on hienoa, Federer tuumasi ottelun jälkeen.

Federerillä on grand slam -turnauksista 20 ykkössijaa, ja Ranskan avointen mestaruutta hän on juhlinut vuonna 2009.

Federerin ja Ruudin kohtaamiseen liittyi mielenkiintoinen yksityiskohta. Casper Ruudin Christian-isä nimittäin pelasi Ranskan avoimissa vuonna 1999. Kyseessä oli sama vuosi, jolloin Federer debytoi Ranskan avoimissa.

Turnauksen hallitseva mestari Rafael Nadal eteni neljännelle kierrokselle voittamalla Belgian David Goffinin 6–1, 6–3, 4–6, 6–3. Kakkoseksi sijoitettu Nadal on vienyt Ranskan avoimet nimiinsä peräti 11 kertaa.

Naisten kaksinpelissä nähtiin yllätys, kun toiseksi sijoitettu Tshekin Karolina Pliskova putosi jatkosta. Pliskova hävisi kolmannella kierroksella Kroatian Petra Marticille 3–6, 3–6.

Lue myös:

    Uusimmat