Serena Williams tarjosi tyrmäävän näytöksen – "Oli outoa kävellä takaisin kentälle"

Yhdysvaltain Serena Williams on aloittanut tenniksen Australian avoimet murskaavalla voitolla. Williams jyräsi avauskierroksella Saksan Tatjana Marian 6–0, 6–2.

Williams tarvitsi voittoon vain 49 minuuttia eikä joutunut viipymään liian kauan Melbournen paahtavassa helteessä.

– Kun viimeksi olin täällä, olin raskaana ja pelasin samaan aikaan, mikä on hullua. Oli outoa kävellä takaisin kentälle – tällä kertaa yksin. Minulla on paljon hyviä muistoja viime kerrasta, Williams sanoi.

37-vuotias Williams on sijoitettu turnauksessa 16:nneksi, mutta kuuluu silti voittajasuosikkeihin. Hän jahtaa Melbournessa uransa 24:ttä grand slam -mestaruutta, joka nostaisi hänet jakamaan Margaret Courtin ennätystä. 23:nnen grand slam -tittelinsä Williams nappasi kaksi vuotta sitten juuri Australiassa.

Williams on voittanut Australian avoimet seitsemän kertaa.

Naisissa seitsemänneksi sijoitettu Tshekin Karolina Pliskova eteni vaikeuksitta jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta lyömällä maannaisensa ja kaimansa Karolina Muchovan 6–3, 6–2.

Kei Nishikori pelastui

Miehissä Japanin Kei Nishikori selvisi säikähdyksellä avausottelustaan. Kahdeksanneksi sijoitettu Nishikori hävisi kaksi ensimmäistä erää tuntematonta puolalaiskarsijaa Kamil Majchrzakia vastaan.

Kolmannessa erässä Majchrzak alkoi kuitenkin kärsiä pahoista krampeista, ja Nishikori voitti kolmannen ja neljännen erän ylivoimaiseen tyyliin. Viidennessä erässä puolalainen sitten joutui lopulta luovuttamaan ja Nishikori vei voiton 3–6, 6–7 (6–8), 6–0, 6–2, 3–0.

– Yritin parhaani, mutta hän pelasi upeaa tennistä. Minun täytyy olla tyytyväinen, etten hävinnyt tänään, Nishikori myönsi. 

Lue myös:

    Uusimmat