Mainos

Sijoittajan ensineuvo Eurojackpot-voittajalle: ”Luottokaverit koolle ja matka Vegasiin”

Luottokaverit koolle ja matka Las Vegasiin. Se on Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun ensimmäinen neuvo Eurojackpot-voittajalle.

– Tällainen onnenkantamoinen on varmasti shokki voittajalle. Kannattaakin pari kolme viikkoa odotella ja sitten rauhassa suunnitelma, mitä rahalla tekee. Kannattaa juhlia pitkän kaavan kautta ja tehdä pitkäjänteinen suunnitelma, kun järki palautuu ja rahat tulevat tilille, Oksaharju neuvoo.

Oksaharjun päävinkki on, että rahat kannattaa sijoittaa ja käyttää vasta investointien tuottoja.

– Ei lähdetä kuormasta syömään, vaan investoidaan rahat ja tuotoilla sitten rellestämään.

Hän muistuttaa, ettei tuottojakaan tarvitse käyttää vain materiaan, sillä halutessaan tulot voi ohjata esimerkiksi yleishyödylliseen toimintaan tai muiden itselleen tärkeiden päämäärien edistämiseen.

2:25

Osakkeet vaivattomin ratkaisu

Oksan harju itse suosisi sijoituskohteeksi osakkeita, joiden osingoilla voisi jatkossa elää.

Sijoittaminen metsään, kiinteistöihin tai asuntoihin taas tuo hänestä sijoittajalle tarpeetonta stressiä vuokrineen, myynteineen ja kunnossapitoineen.

– Osakkeen voi sekunnissa ostaa ja myydä, ja yhtiöillä yhtiöjohto ja hallitus, jotka hoitavat stressaamisen.

Koska sijoitettava summa on suuri, on investoinnit helppo hajauttaa suurelle joukolle eri osakkeita. Hän itse hajauttaisi mahdollisimman tasaisesti vähintään tusinaan yhtiöön. Valittavaksi kannattaisi valita jo menestyviä yrityksiä, jotka suuntaavat ulkomaille Koneen, Wärtsilän ja Sammon tapaan.

– Ei tarvitse katsoa nousevia tai laskevia osakekursseja, vaan osinkoa. Laajasti hajautettu osakesalkku enimmäkseen suuria yrityksiä on murheettomin valinta, jos tavoitteena pitkän aikavälin suunnitelma, ei pikavoiton tavoittelu.

Keskimääräinen osinko on Helsingin pörssissä neljä prosenttia, joten osinkotuloja tulisi noin 3,5 miljoonaa euroa.

Tästä summasta maksaisi voittaja yksityishenkilönä sijoittaessaan noin 27 prosenttia veroja, joten veroja maksettaisiin varsin kunnialliset miljoona euroa valtion kirstuun.

Hyöty koko Suomelle

Jotta tuki Suomelle ei jäisi vain verotuloihin, ohjaisi Oksanharju voittajaa myös pitkäjänteiseen kotimaiseen omistajuuteen.

– Toivon patrioottista verta. Suuromistajuutta pidetään Suomessa valitettavasti lähes rikollisena. Meillä Suomessa pitäisi olla kulttuuri, jossa voisi ylpeästi omistaa, ja verotuloja ja yritysten kasvamiseen tarvittavaa rahoitusta tuova pitkäjänteinen sijoittaminen voisi antaa sille kasvot, Oksaniemi kannustaa.

Hän haluaa onnistella voittajaa, ja muistuttaa voittoa vaille jääneitä siitä, että koko yhteiskunta hyötyy voitetusta potista.

– Voidaan olla yhdessä voitosta iloisia, sillä siitä hyödytään joko kulutuksen tai investointien kasvun kautta. Tällainen summa ei piiloudu patjan väliin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.