Mainos

Sijoittaja, kiinnitä näihin asioihin huomiota tuloskaudella: "Vaikuttaako kauppasota?"

14:25

Suuri osa Helsingin pörssin suurista ja keskisuurista yhtiöistä julkaisee kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa ensi viikolla. Markkinaraadissa pohdittiin tuloskauden käynnistymistä.

Helsingin pörssin yhtiöiltä odotetaan muutaman prosentin liikevaihtojen ja tulosten kasvua, mikä vastaa alkuvuoden tilannetta. Odotukset kasaantuvat etenkin vuoden loppuneljännekselle.

Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario nosti esiin kolme teemaa, joihin kannattaa kiinnittää tuloskaudella huomiota.

– Yksi on se, että konepajasektorin tilauskirjat olivat hyvin täynnä toisella neljänneksellä. Miten nyt on käynyt, ja vaikuttaako kauppasota jotenkin? Toinen on se, miten rakennusyhtiöiden tuloksentekokyky ja kolmas, mitä metsäyhtiöt sanovat sellun syklistä.

 Osakesäästäjien keskusliiton hallituksen jäsen Jussi Koskinen sanoi suhtautuvansa tuloskauteen rauhallisesti syksyn markkinahermoilusta ja kurssilaskusta huolimatta. Yhtiöiden fundamentitovat kunnossa.

– Monen yhtiön tulos kasvaa vuoden kakkospuoliskolla, ja se tuo kurssilaskusta huolimatta aika rauhallisen tunnelman, Koskinensanoo.

Saario huomautti, että hermostuneessa markkinatunnelmassa toteutunut tulos kuitenkin painaa enemmän kuin kauniit puheet tulvasta. Huomio on siis ohjeistuksien sijaan tuloksessa tässä ja nyt. Lupauksia tulevasta ei markkinoilla kovin helposti uskota ennenkuin nähdään, miten käy.

– Kun markkinoilla on poliittista epävarmuutta, toteutuneet suoritukset painavat normaalia enemmän, myös Koskinen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja