Siipirikkoinen HPK teki kovan tempun – jatkoaikasankari pesi ex-joukkuekaverinsa: "Tiesin, että nyt täytyy painaa kaasua"

Siipirikkoisella joukkueella peliin lähtenyt HPK käänsi miesten jääkiekkoliigan neljännessä välierässä voiton Tapparasta ensimmäisessä jatkoerässä luvuin 2–1.

HPK:n ja Tapparan välinen välieräsarja on nyt otteluvoitoissa tasatilanteessa 2–2. Finaaliin selviää neljällä voitolla.

Sentteri Robert Leino ratkaisi puolittaisesta läpiajosta jatkoerän neljännellä minuutilla puolustaja Petteri Nikkilän syötöstä.

–  Näin, että vastassa on Tomas Zaborsky. Tiesin, että nyt täytyy painaa kaasua, sanoi ratkaisija Leino, joka on pelannut hyökkääjä Zaborskyn kanssa samaan aikaan HIFK:ssa.

Kotijoukkue HPK:lta puuttui edelliseen ottelun verrattuna viisikollinen pelaajia. Puolustajista sivussa olivat Miro Karjalainen ja Niklas Friman. Hyökkääjistä puuttuivat Teemu Turunen, Niclas Lucenius ja Valtteri Puustinen.

–  Olen todella ylpeä joukkueesta, joka osoitti HPK:n luonteensa näissä olosuhteissa. Flunssa-aalto oli syynä poissaoloon. Valmistautuminen oli erilaista, kun poissaoloja tuli pitkin päivää, sanoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Nikkilä tälläsi avausmaalin

HPK sai otteluun hyvän alun, sillä se pääsi pelaamaan heti kahden pelaajan ylivoimalla.

HPK:n pudotuspelien tehokkain pelaaja, pakki Petteri Nikkilä tälläsi läheltä kunnon kudilla johtomaalin. Nikkilän pudotuspelien kolmanteen osumaan syöttöpinnan kirjasivat Markus Nenonen ja Jere Innala.

Tapparan kärkipakki Teemu Suhonen, 30, teki toisessa erässä onnistuneesti tasoituksen liian aikaisin jäähän menneen maalivahti Emil Larmin taakse. Suhonen pelasi 28 peliä HPK:ssa kaudella 2016–2017.

Suhonen teki nyt uransa ensimmäisen osuman liigan pudotuspeleissä Kristian Kuuselan ja Jan-Mikael Järvisen pohjustuksesta.

HPK:n kapteenin Otto Paajasen kiinnipitämisjäähy 50 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua aiheutti Tapparan ylivoimamylläkän, mutta tulosta ei tullut.

Tuomariduo Joonas Kova ja Jari Levonen antoi pelin alussa pari helponoloista jäähyä. Sen jälkeen parivaljakon linja tuli huomattavasti sallivammaksi.

–  Kolmas erä oli meidän parasta peliämme. HPK oli hyvä ensimmäisessä erässä, mutta paransimme pelin aikana. Se oli nousujohteinen peli. Matka jatkuu, vakuutti Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.