HPK:n kultakypärä oli lähellä pilata Tappara-vahdin Christian Heljangon nollapelin – "Joku heidän pelaajansa oli maskissa"

Maalivahti Christian Heljanko torjui 18 kertaa ja pelasi nollapelin, kun Tappara avasi Liigan välieräsarjan 1–0-voitolla Hämeenlinnan Pallokerhosta torstaina Tampereella.

HPK-vahti Emil Larmi päästi taakseen vain yhden kiekon, aivan toisen erän lopulla, kun slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky ohjasi Teemu Suhosen siniviivavedon verkkoon.

Heljangolla oli kahden erän jälkeen vasta seitsemän torjuntaa, viimeisessä erässä niitä tuli 11. HPK sai kiekon kerran maalirautoihin, kun Teemu Turunen laukoi poikkirimaan toisen erän 12. minuutilla.

– Joku heidän pelaajansa oli siinä maskissa, en nähnyt kiekkoa lainkaan, Heljanko sanoi.

Ottelussa ei maalipaikoilla herkuteltu.

– Tämä oli paljon taktisempaa peliä kuin puolivälierissä Lukkoa vastaan. Pienet asiat korostuvat, Heljanko lisäsi.

Puolivälierissä Lukon jatkosta pudottanut Tappara voitti kaikki neljä peliä yhdellä maalilla.

Tappara-luotsi kehui ottelua

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui ottelun tasoa.

–  Kova peli, hieno jääkiekko-ottelu. Pelattiin aktiivista, kovaa ja fyysistä kiekkoa. Ylivoimalla saimme rakennettua yhden hyvän paikan, ja siitä tuli maali, Rautakorpi sanoi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei puhunut joukkueensa saamista jäähyistä, joista pari tuli katsomosta nähtynä kevyesti.

–  En kommentoi niitä. Kerran pääsimme itse yrittämään ylivoimalla. Selvää on, että jäähyaitiosta pitää pysyä pois, Pennanen sanoi.

Hän harmitteli Zaborskyn neljä sekuntia ennen toisen erän loppua tekemää ohjausmaalia.

–  Vedot viivasta pitäisi pystyä blokkaamaan, Pennanen tiivisti.

Kristian Kuusela sai syöttöpisteen Zaborskyn maaliin. Kuuselalla on pisteitä pudotuspeleissä nyt 112. Kari Jalosen lyömättömänä pidetty ennätys on enää kolmen pisteen päässä.


Lue myös:

    Uusimmat