Sihvonen: Jukka Rautakorven on syytä korjata käytöstään – "Näistä hänet sitten muistetaan"

7:45
Videolla kuvaa Ilveksen ja Tapparan perjantaisesta paikalliskamppailusta.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ottaa kantaa Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorven esiintymisiin lehdistötilaisuuksissa. Sihvosen mukaan niissä on paljon korjaamisen varaa.

Olen seurannut noin 20 vuotta Jukka Rautakorven esiintymisiä erilaisissa lehdistötilaisuuksissa. Ne ovat lähes aina olleet… no, mauttomia.

Juuri päättyneen ottelun jälkeen Rautakorpi ei kunnioita vastustajaa, ei peliä, ei lopputulosta, ei haastattelijaa eikä erotuomaritoimintaa.

Lähes aina vastustaja on onnistunut tekemään Tapparalle tappiollisessa ottelussa tuurimaalin tai kaksi.

Rautakorven edesottamukset ovat olleet mitä ovat, niitä on katsottu läpi sormien vuosikausia – sekä huvittuneena että tuohtuneena.

Vaan nyt on tultu tässäkin asiassa uudelle aikakaudelle. Kun Liiga ja Telia yhdenmukaistivat lehdistötilaisuudet ja alkoivat julkaista niitä, on aika sanoa Rautakorvelle, ettei moinen käytös enää sovi!

Toki se on Rautakorven kannalta surkuhupaisaa ja onnetonta, että hän on vielä kerran päässyt esittämään itseään yhdenmukaistetuissa lehdistötilaisuuksissa viimeisellä päävalmentajakaudellaan. Näistä hänet sitten muistetaan. Rautakorpi siirtyy Tapparan urheilujohtajaksi käsillä olevan sesongin päätteeksi.

Tampereella ja etenkin Rautakorven osalta toimi se vanha ratkaisu paremmin, jossa päävalmentajat myönsivät haastattelut erikseen Hakametsän hallin pukukoppikäytävän eri päissä. Se oli myös Tapparan imagolle parempi ratkaisu. Silloin Rautakorpi ei päässyt terrorisoimaan kuin korkeintaan median edustajien työtä. Voi niitä satoja ”vääriä” kysymyksiä, joita Rautakorvelle on yritetty vuosien saatossa esittää!

Kun Rautakorpi vielä nykyäänkin joko avoimesti tai vaivihkaisesti ottaa lehdistötilaisuuden vetäjän hampaisiinsa, siinä on sellaista kiusaajan ja kiusatun asetelmaa ja makua.

Jääkiekkoilun ulkopuolella Rautakorpi tunnetaan, kuulemma, rentona ja mukavana, jopa huumorintajuisena seuramiehenä. Eihän Rautakorven tarvitsisi lehdistötilaisuuksiinkaan ottaa muuta kuin vain aavistuksen inhimillisempi ote ja olla ihminen ihmisiksi ihmisten kanssa kommunikoidessaan.

Haluttiin tai ei, huippu-urheilun eri prosessit muuttuvat menneitä aikoja avoimemmiksi. Sikäli nämä Telian lähettämät Liigan lehdistötilaisuudet ovat luonnollinen osa kehityskulkua. Niissä sitten päävalmentajat joko pärjäävät tai eivät 2020-luvun odotusten mukaan.

En sano, että Jukka Rautakorpi olisi ollut läheskään ainoa päävalmentaja, jolla on ollut vaikeuksia siinä kameran edessä haastattelijan ja kollegan kanssa tällä kaudella. Monilla muillakin on parantamisen varaa kanssakäymisen perusasioissa: tervehtimisessä, katsekontaktissa, ilmeissä, eleissä ja niin edelleen.

Näen asian niin, että tässä olisi toiminnan terävöittämisen paikka myös Liigalla ja Telialla. Ensin mainitun tuote kärsii ja jälkimmäinen tulee tahtomattaankin paikoin tehneeksi ja julkaisseeksi kuin huonoa komiikkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.