SM-liigan rankkarimaratonissa nähtiin ällikällä lyönyt tapahtumaketju – "Se meni väärin"

Videolla Telia TV:n kuvaa Sport–JYP-ottelun lehdistötilaisuudesta.

JYP otti Vaasan Sportista jääkiekkoliigassa 5–4-vierasvoiton voittomaalikilpailun jälkeen. Maratonmaisessa voittomaalikisassa nähty erikoinen tapahtumaketju meni Sportin päävalmentajan Risto Dufvan mukaan väärin.

Voittomaalikilpailussa JYPin Mikko Mäenpää lähti yritykseensä 15. parissa ja nosti kiekon maalin kattoon. Kiekon tulkittiin ensin kuitenkin kimmonneen ylärimasta pois. 

Sportin Juho Liuksiala suuntasi omaan vuoroonsa, mutta Liuksialan epäonnistuneen yrityksen jälkeen Mäenpään tilanne mentiin tarkistamaan videoilta. Tuomio muuttui maaliksi, mutta JYP ei vielä voittanut.

JYPin pelaajia oli jo poistumassa pukusuojaan, kun heidät komennettiin takaisin ja Sport sai ampua vielä kerran. Videotarkistuksen jälkeiset tapahtumat eivät nimittäin jää voimaan, ja siten Liuksialan yritys kumoutui.

Sportin saamalla tasoittavalla vuorolla yrittämään lähti Santeri Haarala, mutta hänen laukauksensa meni ohi ja JYP otti kuin ottikin voiton.

– Minun mielestäni se meni väärin, Risto Dufva kommentoi tapahtumaketjua.

– Se (Mäenpään) maali olisi pitänyt tarkistaa heti, jos on epäselvää. Jos me ammumme sen jälkeen, sittenhän maalia ei olisi tehty. Nyt se kuitenkin sitten vielä tehtiin.

Dufva ei kuitenkaan halunnut tilanteella selitellä.

– En minä siitä yhtään itke. Hyvä kun loppui. Kyllä tuo riittävästi kesti, mutta minun mielestäni se meni väärin.

Sportilta nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kova nousu, kun se kampesi kahden maalin takaa 4–4-tasalukemiin. Ari Gröndahl ohjasi tasoituksen viimeisellä sekunnilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.