MM-Leijoniin tyrkyllä oleva liigasensaatio pääsi vihdoin ylivoimalle – Kärppä-luotsi murahti ”julkisesta painostuksesta”

Maalikooste: Kärpät - HPK 3:53
Videolla Kärpät-HPK-ottelun maalikooste.

Oulun jäähallin suosikkipelaaja Arttu Hyry pelaa erinomaista kautta, ja hän on noussut jopa MM-kisaehdokkaiden joukkoon. Kärppien takkuiseen kakkosylivoimaan Liigassa hyökkääjä Hyry ei kuitenkaan ollut kelvannut ennen keskiviikon HPK-ottelua.

– Julkista painostusta on tullut jo pari kuukautta. Nyt se tapahtui, Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa sanoi Kärppien 1–0-voiton jälkeen.

Hyry lähti kauteen Kärppien nelossentterinä, mutta tehot 13+12=25 ja erinomaiset esitykset maajoukkuepaidassa ovat nostaneet Hyryn nimen kiekkokansan tietoon.

Toinen uusi nimi Kärppien ylivoimalla oli Joose Antonen, joka palasi loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon yli kahden kuukauden tauon jälkeen. Myös hän pelasi Kärppien toisessa ylivoimaviisikossa.

– Antonen tuli siihen automaattisesti, koska hänen vahvuutensa on ylivoimaosaaminen. Näimme, että nyt pystymme sekoittamaan enemmänkin pakkaa, Mäntymaa viittasi Hyryn vastuuseen.

Tällä kertaa sekä Kärppien kakkosylivoima että viime aikoina erittäin tehokkaasti pelannut ykkösylivoima jäivät ilman tulosta.

Ottelun ainoan maalin teki toisen erän alussa maalipörssiä hallitseva Teemu Turunen, jolle osuma oli jo kauden 26:s.

Kärppien pistetahti on parantanut joulukuun valmentajanvaihdoksen jälkeen. Mäntymaan johdolla Kärpät on noussut jo viidenneksi, ja eroa suoran pudotuspeliviivan alle on jo kymmenen pistettä.

– Vastustajat ovat pelanneet vähemmän otteluita, ja mitään turvaa se ero ei vielä tuo. Mutta tiedostamme sen, että kaikki on omissa käsissä, Mäntymaa sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat