Sieltä se Iivon hymy irtosi! Niskanen sai mitalin kaulaansa ja huudatti suomalaisyleisöä

Iivo Niskasen kommentit palkintoseremonian jälkeen 2:12
Videolla Iivo Niskasen mietteitä mitaliseremoniasta.

Iivo Niskanen sai kolmisen tuntia 15 kilometrin perinteisen kilpailun päättymisen jälkeen pronssimitalin kaulaansa.

Niskanen oli tuoreeltaan äärimmäisen pettynyt, kun jäi Martin Johnsrud Sundbyn ja Aleksandr Bessmertnyhin taakse paraatimatkallaan. Hän oli pettynyt suksivalintaansa, mutta mitaliseremoniassa Niskaselta irtosi jo hymy. Hän huudatti sankoin joukoin mitaliaukiolle suunnanneita suomalaisia.

– Totta kai on ihan hyvä, että mitali tuli mukaan. Olen iloinen, että täällä on paljon suomalaisporukkaa. He nauttivat ainakin mitalista ja saivat sillä lailla itsellekin ripauksen tyytyväisyyttä. Toivat sen tullessaan tähän. Mukavaa oli vähän huudattaa yleisöäkin, Niskanen sanoi mitali kaulassaan.

– Nämä ei koskaan tule ilmaiseksi. Peli on tasaista ja tiukkaa. Aina ei voi voittaa, mutta mitali on kuitenkin mitali, Niskanen jatkoi.

Kisan päättymisen jälkeen mediavastuut, dopingtestit ja muu häslinki vievät aikaa urheilijoilta. Niskanen ehti juuri syödä ja vaihtaa vaatteet ennen mitaliseremoniaa. Hän toivoo, että Suomen epäonnekkaasti sujuneet kisat saavat mitalista uutta potkua.

– Toivotaan, että tiukat kamppailut kääntyvät meidän eduksi jatkossa. Mielenkiinnolla viestipäivien kimppuun. Totta kai on vielä pitkiä henkilökohtaisia matkojakin jäljellä ja toivotaan, että myös muut lajit saavat positiivista virettä mitalin muodossa, Niskanen sanoi.

Miesten viestijoukkue nimetään huomenna.

– Meillä on hyvä sauma siinäkin kamppailla mitalista. Se ratkotaan myös huoltoporukan kanssa, he paiskivat paljon hommia. Tänään tuli pieni onnistuminen ja toivotaan, että tulee iso onnistuminen sitten perjantaina.

Niskanen: Tein parhaani ja se oli tänään pronssi 4:21
Iivo Niskanen kommentoi pronssihiihtoaan MTV Urheilulle. 

Lue myös:

    Uusimmat