Siansaksaa huvikseen suoltava ruokalähetti todistaa videoillaan, ettei kukaan oikeasti kuuntele häntä

Ruokaa työkseen kuljettava Will Unsworth jakaa TikTokissa lyhyitä videoita työstään, jossa ketään ei tunnu kiinnostavan, onko hänellä mitään sanottavaa.

Kujeilevan lähetin Will Unsworthin, 28, videoita tämän asiakaskohtaamisista on katsottu miljoonia kertoja TikTokissa. Videoissa toistuu pitkälti sama kaava, Will saapuu toimittamaan pakettia asiakkaalle ja puhuu täyttä siansaksaa. Hänen mukaansa videot todistavat, ettei kukaan kuitenkaan kuuntele, mitä ruokalähetillä on sanottavaa.

Will on kotoisin Hoshamista, Länsi-Sussexista Englannista. Hän kertoo, että ruokalähetin työ ei ole kovin jännittävää, vaan oikeastaan aika tylsää saman toistoa päivästä toiseen. Lisätäkseen jännitystä arkeensa Will päätti kehittää pienen sosiaalisen kokeen ja alkoi puhua ruoan vastaanottaville asiakkaille ovisummerien kautta siansaksaa testaten, huomaisiko kukaan.

Voit katsoa yllä olevalta videolta muutaman Willin kuvaaman esimerkin ja kuinka harva edes huomaa minkään olevan lähetin puheessa vinossa.

Hölynpölyä puheen seassa

Will kertoo, ettei aina puhu pelkästään hölynpölyä, vaan saattaa heittää sekaan yksittäisiä mitään tarkoittamattomia sanoja. Tällä hän testaa, onko häntä kuunteleva asiakas vaihtanut autopilotille kesken keskustelun. Yleensä ruokalähetin ja asiakkaan välinen keskustelu seurailee pitkälti samaa lyhyttä keskustelukaavaa, eikä ole sinänsä ihme, jos asiakas ei aivan täydellä korvalla kuuntele lähettiä tai postimiestä.

– Chim Chim Cher-ee, Will tapailee eräälle asiakkaalle ovisummerin kautta.

–Toinen kerros, kaveri, asiakas vastaa huomaamatta mitään outoa.

Willin ensimmäinen siansaksaa sivalteleva video on kerännyt tähän mennessä TikTokissa peräti 8,8 miljoonaa katselukertaa. Toinen video lähentelee jo kahden miljoonan rajapyykkiä.

Jos julkaisu ei näyt, voit katsoa sen tästä.

Moni videot nähnyt kuvailee Willin käyttämää kieltä unenomaiseksi kieleksi. Eräs huomautti, että moni, joka opiskelee englantia toisena kielenään saattaa kuulla englannin kielen sellaisena kuullessaan sitä puhuttavan esimerkiksi ensimmäistä kertaa uudella murteella. Puheessa on tutulta kuulostavia sanoja, mutta niistä ei oikein saa selkoa.

– Englannin kielen kuullun ymmärtämisen harjoitukset ovat aina ihan tällaisia, eräs kommentoi videoita.

– Unissa puhe kuulostaa aina ihan tältä, kommentoi toinen.

Moni kuitenkin huomautti, että ovisummerien kautta puhumisen ymmärtäminen on normaalistikin haastavaa, joten ehkä ruokaa vastaanottavat ihmiset eivät vain yksinkertaisesti saa selvää yhtään mistään, eivätkä siksi välitä kysyä Williä puhumaan selvemmin tai toistamaan.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Caters ja TikTok

Lue myös:

    Uusimmat