SHL:n huipennuksessa valtavia panoksia – Färjestadille riittää piste runkosarjan voittoon

SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella on paljon pöydällä, mutta isot ovat panokset SHL:ssäkin. Mikä hienointa, 12 kärkijoukkueesta vain yksi lähtee runkosarjan viimeiseen otteluun ilman panosta. Auki ovat vielä niin runkosarjan voitto, pari suoraa puolivälieräpaikkaa, kymmens sija eli viimeinen pudotuspelipaikka sekä lisäksi muiden muassa kotietuja.

Färjestad nousi sarjan piikkipaikalle kaadettuaan tiistaina kärkikamppailussa Luulajan 3–0. Karlstadilaisjoukkueella on mahdollisuus varmistaa runkosarjavoitto saalistamalla yksikin piste illan ottelustaan Djurgårdenia vastaan. Myös Djurgården tarvitsee vielä mielellään vähintään yhden pisteen varmistaakseen runkosarjan nelossijan ja kotiedun puolivälieriin.

Sopuisaa pelailua ei kuitenkaan varmasti tulla näkemään sillä etenkin Färjestad haluaa päättää runkosarjan tyylikkäästi kotiyleisönsä edessä. Kamppailussa haetaan myös jo asetelmia pudotuspeleihin sillä on hyvin mahdollista että joukkueet kohtaavat sielläkin vielä toisensa. 

Ottelu Färjestad–Djurgården on tänään katsottavissa suorana cmore.fi suoratoistopalvelussa. Lähetys alkaa kello 19.55, ja sen selostaa Teppo Laaksonen.

Lisäksi illan aikana seurataan erittäin tarkasti myös muiden paikkakuntien tapahtumia, sillä panoksia todellakin vielä riittää. Seuraavassa runkosarjan 12 joukkueen kärjen tämänhetkinen tilanne ja tiivistetysti mistä eri joukkueet vielä illalla pelaavat.

1. Färjestad 100 pistettä

- Kotiottelu Djurgårdenia vastaan.

- Vähintään 1 piste riittää runkosarjavoittoon. Suora 3 pisteen tappio voi kuitenkin vielä pudottaa kakkoseksi jos Luulaja voittaa.

2. Luulaja 98 pistettä

- Kotiottelu Växjötä vastaan.

- Ainoastaan suora 3 pisteen voitto ja Färjestadin suora tappio omassa pelissään voi nostaa Luulajan vielä runkosarjavoittoon.

3. Frölunda 89 pistettä

- Kotiottelu Brynäsiä vastaan.

- Ei panosta, varmuudella runkosarjakolmonen.

 4. Djurgården 84 pistettä

- Vierasottelua Färjestadia vastaan.

- Varma puolivälieräjoukkue. 1 piste riittäisi säilyttämään neljännen sijan ja kotiedun. Tappiolla voi pudota sijoille 5.–6.

 5. Växjö 82 pistettä

- Vierasottelu Luulajaa vastaan. 

- Suoralla 3 pisteen voitolla ja Djurgårdenin tappiolla voi vielä kiilata neloseksi ja jopa saada kotiedun puolivälieriin. Muuten sijoilla 5.–7.

6. Skellefteå 81 pistettä

- Vierasottelu Rögleä vastaan.

- 3 pisteen voitolla pieni mahdollisuus (maalierolla) jopa nelospaikkaan. Tappiolla voi tipahtaa 7. sijallekin mikäli Malmö voittaa oman pelinsä.

7. Malmö 79 pistettä

- Kotiottelu Örebrota vastaan.

- Voitolla mahdollisuus nousta vielä kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieriin. Se edellyttää kuitenkin myös Skellefteån (suoraa) tappiota omassa pelissään.

 8. HV71 77 pistettä

- Kotiottelu Linköpingiä vastaan.

- Voitolla voi nousta vielä 7. sijalle, jos Malmö häviää. Tappiolla Rögle voi tulla vielä ohi ja pudottaa sijalle 9.

9. Rögle 75 pistettä

- Kotiottelu Skellefteåta vastaan.

- Voitolla mahdollisuus nousta sijalle 8. ja saada kotietu playoffien 1. kierrokselle mikäli HV häviää suoraan oman pelinsä.

10. Örebro 69 pistettä

- Vierasottelu Malmötä vastaan.

- Playoffpaikka on omissa käsissä. 3 pisteen voitto riittää varmasti siihen. Muilla tuloksilla Linköping tai Brynäs voi vielä kiilata ohi.

11. Brynäs 69 pistettä

- Vierasottelu Frölundaa vastaan.

-Reilusti huonompi maaliero kuin Örebrolla, joten tarvitsee enemmän pisteitä kuin Örebro noustakseen pudotuspeleihin. Teoriassa "helpompi" viimeinen peli kuin Örebrolla ja Linköpingillä, koska vastustaja Frölundalla ei panosta.

12. Linköping 67 pistettä

- Vierasottelu HV71:tä vastaan.

- Pakko voittaa HV viimeisessä pelissä ja lisäksi Örebron ja Brynäsin hävittävä omansa jotta Linköping nousi molempien ohi ja playoffeihin. 

 Tänään vielä panoksettoman keskinäisen ottelun pelaavat Mora ja Timrå jäävät runkosarjassa sijoille 13. ja 14. Kausi jatkuu kuitenkin karsinnoissa, joissa molemmat saavat vastaansa joukkueen HockeyAllsvenskanista. Sarjapaikan kohtalo ratkeaa paras seitsemästä ottelusarjalla.

SHL-pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy 16.3. ja puolivälierät 22.3. C More näyttää pudotuspelit erittäin kattavasti suoratoistopalvelussaan sekä tv-kanavien puolella.

Alla olevalla videolla Petteri Sihvonen jakaa palkinnot SM-liigan runkosarjasta. 

6:03

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja