Sheila etsii koteja muhkeille "minipossuille" – kasvavat satakiloisiksi ja oppivat avaamaan oven: "Ne rakastavat masurapsutuksia ja pusuja"

Sheila etsii koteja muhkeille possuille:"Ne rakastavat massurapsutuksia" 2:24
Sheila etsii koteja muhkeille possuille: "Ne rakastavat massurapsutuksia ja pusuja"

Sikoja rakastava alaskalainen Sheila pyörittää possujenpelastusjärjestöä.

Kissojen ja koirien lisäksi muutkin eläimet kaipaavat rakkautta, muistuttaa CNN. Amerikkalainen Sheila Pontier rakastaa sikoja, ja nainen pyörittääkin possujenpelastusjärjestöä.

– Olen aina halunnut possun. Vuonna 2008 sain ensimmäisen, ja siitä asti olen ollut rakastunut, Sheila sanoo.

Suomalaisen minipossuyhdystyksen mukaan aikuinen minipossu painaa 20–100 kiloa. Se on alle polven korkuinen, mutta lopullisen koon määrittävät geenit.

Sheila kuvailisi alle 130-kiloisia sikoja "minisioiksi". Possun koko voi tulla yllätyksenä.

– Pienenä ne ovat todella söpöjä, mutta sitten ne kasvavat isoiksi. Jotkut ihmiset eivät olekaan valmiita siihen, Sheila kuvailee.

"Ne ovat hyvin fiksuja"

Sheilan mukaan possut osaavat esimerkiksi avata oven ja jääkaapin. Possut saavat viettää aikaa Sheilan talossa ja kulkea sisään ja ulos.

– Ne ovat hyvin fiksuja, niillä on 3–4-vuotiaan älykkyys, mutta ne eivät kasva aikuisiksi.

Kerran vuodessa possut saavat syntymäpäivänsä kunniaksi juhlakuppikakun; muuten ne syövät tavallista sianruokaa. Possut rakastavat Sheilan mukaan myös esimerkiksi vesimelonia, kaaleja, omenoita ja porkkanaa.

"Voisin katsella niitä koko päivän"

Sheilan voittoa tavoittelematon järjestö etsii possuille hyviä loppuelämän koteja. Adoptoijien taustat tarkistetaan, sillä lemmikkisika ei sovi kaikille. Sheilasta siat ovat kuitenkin ihastuttavia kumppaneita.

– Siat ovat uskomattomia. Minulla on ollut sikoja pitkään, ja nytkin voisin katsella niitä koko päivän. Ne ovat hyvin uniikkeja eläimiä, jokaisella on oma persoona, Sheila sanoo.

– Ne rakastavat masurapsutuksia ja pusuja. Ne haluavat olla osa [perhettä]. Siat antavat rakkautta koko ajan.

Lähteet: CNN, Minipossuyhdistys

Lue myös:

    Uusimmat