Mainos

Sharon katkaisi suhteet palestiinalaisiin

Israelin pääministeri Ariel Sharon uhkaa pitää yhteydet poikki siihen asti kunnes palestiinalaisten itsemurhaiskut loppuvat.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on katkaissut kaikki suhteensa uuteen palestiinalaishallintoon. Asiasta kertoi illalla Sharonin neuvonantaja.

Suhteiden jäädyttäminen on neuvonantajan mukaan Sharonin vastaus Gazan viimeöisiin tapahtumiin, joissa kuoli kuusi israelilaista. Sharonin mukaan yhteyksiä ei palauteta ennen kuin itsemurhaiskut loppuvat.

Kolme palestiinalaisjärjestöä teki viime yönä iskun Israelin ja Gazan alueen väliselle rajanylityspaikalle. Palestiinalaisten uusi presidentti Mahmoud Abbas tuomitsi aiemmin päivällä iskun.

Erekat arvosteli

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat arvosteli tuoreeltaan pääministeri Sharonin päätöstä.

- Vastustamme sekä suhteiden jäädytystä että Mahmoud Abbasiin kohdistettua arvostelua, koska hän aloittaa työnsä virallisesti vasta lauantaina, Erekat sanoi.

- Paras tapa aloittaa rauhanprosessi uudestaan on pitää keskusteluyhteydet yllä, ei katkaista niitä.

Israelin hallitus on painostanut Abbasia ottamaan äärijärjestöjen ohjat käsiinsä ja alistamaan ne osaksi Yhdysvaltojen johtamaa rauhansuunnitelmaa. Vasta sitten rauhantunnustelut voivat Israelin hallituksen mukaan jatkua.

Sharonin neuvonantaja Raanan Gissin sanoi myöhemmin illalla, että Israelin armeijalla on nyt "vapaat kädet toimia, koska palestiinalaisjohtajat - vaikka heillä on 30 000 aseistettua miestä Gazan alueella - eivät ole liikauttaneet sormeaankaan saadakseen terroristit lopettamaan israelilaisten tappamisen".

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.