Sexmanen UMK-biisi julki – näin reagoi yleisö: "Ainakaan tämä ei ole..."

Sexmane paljastaa, miten pätkä Cheekin suosikkikappaletta päätyi hänen albumilleen 3:01
Sexmane paljastaa videolla, miten pätkä Cheekin suosikkikappaletta päätyi hänen albumilleen

Sexmanen Mania julkaistiin toisena Uuden Musiikin Kilpailu -finalistien edustuskappaleista.

Vuoden 2024 Uuden Musiikin Kilpailu -finalistien toinen kappale julkaistiin perjantaina 12. tammikuuta, kun ilmoille pamahti keskiyöllä Sexmanen  edustuskappale Mania. Kappaleen musiikkivideo julkaistiin Youtubessa, jossa kommenttikenttä täyttyi aamuun mennessä sadoista kommenteista.  

Useat kommentoijat sekä Suomesta että ulkomailta ovat kehuneet Sexmanen kisaviisua. Monet ulkomaiset viisukansalaiset hehkuttavat erityisesti sitä, että mukana on jälleen kerran suomenkielistä musiikkia. 

– Hurraa sille, että mukana on suomenkielisiä kappaleita! Mielestäni heidän pitäisi tehdä niin joka vuosi (ja tekevätkö myös?). Viime vuonna Cha cha cha oli loistava esimerkki siitä, miten äidinkielinen kappale voi päästä yhtä pitkälle kuin englanninkieliset kappaleet, ellei jopa pidemmälle. 

– Olen iloinen kuullessani jälleen suomea UMK:ssa, toivottavasti tuleman pitää lisää tämän kaltaisia kappaleita. 

– En malta odottaa tämän näkemistä livenä!

Toisaalta mukaan mahtuu myös kommentoijia, jotka eivät ole täysin myytyjä. 

– Kaksi ensimmäistä UMK-julkaisua ovat hyviä, mutta eivät mielestäni voittajamateriaalia. Luulen, ettei oma suosikkini ole vielä tullut. Odotan innolla, mitä on tulossa. 

– Kertosäkeestä vain puuttuu voimaa, mutta kappale on aidosti hyvä. Ja moderni, tällä kertaa.

En nyt oikein tiedä… Ainakaan tämä ei ole mumblerappia. Katsotaan sitten miten vetää livenä, koska voi olla, että koko homma kaatuu sitten siihen.

UMK24-tuomaristo kuvailee tiedotteessaan vuoden 2023 Emma-gaalan yleisöäänestyksen voittajan Sexmanen olevan "hieno lisä UMK:n musiikkikattaukseen". 

– Uuden aallon räppärinä tunnetun Sexmanen musiikissa on kuultu monenlaisia vaikutteita. Tällä kertaa vahvalla koukulla avaava Mania ottaa vaikutteita isosta rock-soundista huipentuen eeppiseen kitarasooloon. Max Senen musiikin vahvuuksia on aina ollut aitous ja rehellisyys. Tämä kuuluu myös tässä intensiivisessä biisissä, joka on kuin luotu isoille areenoille.

Sexmane, oikealta nimeltään Max Sene, on vuonna 2022 UMK:ssa kisanneen Isaac Senen veli. 

Sexmanen Mania-kappaleen kuulet ja näet alla olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat