MTV Uutisten toimittajat ruotivat UMK-finalistien kappaleet – joku heistä lähtee Euroviisuihin

MTV Uutisten toimittajat ruotivat UMK-finalistien kappaleet – joku heistä lähtee Euroviisuihin 19:25
MTV Uutisten toimittajat ruotivat UMK-finalistien kappaleet. Katso koko analyysi tästä!

MTV Uutisten toimittajat ruotivat Uuden Musiikin Kilpailun kappaleet.

Uuden Musiikin Kilpailu -finalistien kappaleet ovat vihdoin julki. Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. MTV Uutisten toimittajat Emmi Ikonen ja Jari Peltola ruotivat kaikki kappaleet läpi.  

– Mielestäni on iloinen yllätys, että UMK:ssa on tänä vuonna näin kova taso, kommentoi viihdetoimittaja Jari Peltola.

Cyan Kicks – Hurricane

Tämän vuoden UMK:n rockeinta päätyä edustaa helsinkiläinen Cyan Kicks, jonka muodostavat Susanna AlexandraNiila PerkkiöLeevi Erkkilä ja Pietari Reijonen.

Ulosanniltaan viime vuoden Euroviisuedustaja Blind Channelia muistuttava Cyan Kicks ei ole lainkaan hullumpi ehdokas. Yhtye näyttää ja kuulostaa hyvältä, jonka lisäksi kappaleessa on loistavaa energiaa. 

The Rasmus – Jezebel

Lähes 30 vuotta pystyssä ollut The Rasmus on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Suurin hitti In the Shadows rikkoi kesällä 100 miljoonan kuuntelun rajan Spotifyssa. Kappaleen ilmestyessä vuonna 2003 se nousi myyntilistojen kärkeen ympäri maailmaa.

Jezebel on raadin mukaan UMK:n ennakkosuosikki. Kappale voisi pärjätä Euroviisuissa pitkällekin. Kappaleessa on tuttua ja turvallista, mutta myös uutta. Erityismaininnan saa yhtyeeseen liittynyt Emppu Suhonen, joka toi mukanaan uutta ilmettä. 

Younghearted – Sun numero

Popyhtye Youngheartedin muodostavat lukioaikaiset kaverit, laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski.

Pääministeri Sanna Marinin suosikkiyhtyeisiin kuuluva yhtye tuli aikaisempaa suuremmalla soundilla, mutta lopullinen silaus uupuu.

– Loppunostatus tulee vähä liian myöhään. Ikinä ei voi tietää, mitä Euroviisuissa tänä vuonna haetaan.

BESS – Ram pam pam 

BESS on rouheaääninen artisti, jonka musiikki on tekijänsä näköistä: räiskyvää ja rohkeaa. Artistin kappale jakoi Ikosen ja Peltolan näkemykset. 

– Tässä luotetaan yksinkertaiseen. Jos kappale edustaisi Euroviisuissa, uskon, että yleisö laulaisi mukana, Peltola arvioi.

– Biisissä pitää olla hieman enemmän sanomaa. Mitä Ram pam pam edes tarkoittaa? pohtii Ikonen.

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua

Uutta musiikkia pitkän tauon jälkeen julkaisevalle Läntiselle kappale tuntuu itselleenkin ajankohtaiselta.

– Joskus vain on suljettava silmät ja hypättävä uskoen, että kaikki menee hyvin. Usein kaikki järjestyy, kun päästää irti menneestä ja antautuu tulevalle, Läntinen kertoi.  

Kappale ei yllättänyt raatia, mutta se istuu laulajalleen erinomaisesti. Tästä tulee radiohitti!

Olivera – Thank God I'm an atheist

Olivera on suurelle yleisölle vielä verrattain tuntematon, vaikka hänellä on miljoonia Spotify-kuunteluita ja kansainvälisesti vaikuttavia julkaisuja. 

MTV:n raadin mukaan Olivera on raikas tuulahdus Suomen musiikkimarkkinoilla, mutta kisakappaleesta puuttuu tietty kliimaksi. Paljon odotuksia jää raadin mukaan kilpailuesityksen varaan.

– Suloinen ja lähestyttävä, raati tiivistää.

Isaac Sene – Kuuma jäbä

Isaac Sene tavoittelee paikkaa Italiassa järjestettäviin Euroviisuihin biisillään Kuuma jäbä. 

MTV:n raati innostui kappaleesta, joka toi mieleen Pete Parkkosen Kohta Sataa -hitin. Isaac Sene edustaa uutta sukupolvea, johon Suomi ei ole välttämättä ollut aikaisemmin valmis. Artistin ulosanti on toistaiseksi näyttäytynyt haastatteluissa erilaiselta, mitä Kuuma jäbä edustaa.


Lue myös:

    Uusimmat