Pääkaupunkiseudulla avataan palveluja ensi viikolla – uimahallit avautuvat rajoitetusti

7:36
Korona-aika sai suomalaiset liikkumaan luonnossa – työmatkaliikunta väheni merkittävästi

Pääkaupunkiseudulla joitakin alueen palveluja voidaan epidemiatilanteen kehityksen vuoksi avata asteittain ja rajoitetusti ensi maanantaista alkaen.

Asiasta linjasi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Rajoitusten purkamisessa huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret, kertoi Helsingin kaupunki tiedotteessa tiistaina.

Maanantaista lähtien lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta ulkona on mahdollista rajoitetusti vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille.

Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston päätökset yleisötilaisuuksien osanottajamäärästä.

Myös lasten ja nuorten päiväleirejä ja yöleiritoimintaa voidaan järjestää rajoitetusti.Ulkona tapahtuvaa toimintaa avataan ennen sisätiloja, ja huomiota kiinnitetään toimintakyvyltään rajoittuneiden ja ikääntyneiden asemaan.

Uimahalleja avataan vuonna 1955 syntyneille ja sitä vanhemmille 17. toukokuuta alkaen rajoitetusti.

Myös aikuisten ulkoharrastustoimintaa voidaan jatkaa.Kaupunkien hallinnoimilla alueilla edellytetään erillisten terveysturvallisuusohjeiden noudattamista ja järjestäjältä vaaditaan terveysturvallisuussuunnitelma.

Koordinaatioryhmä suosittelee, että kaikki toimijat noudattavat samoja ohjeita.

Ylioppilasjuhlat yhdessä, mutta ilman yleisöä

Yksityistilaisuuksista koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että ne rajoitetaan toistaiseksi enintään kuuteen henkilöön. Aiempi suositus oli, ettei yksityistilaisuuksia järjestettäisi lainkaan.

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitapahtumina, mutta juhliin ei oteta yleisöä, vaan ne striimataan seurattavaksi koteihin.

Käytössä olevan tilan koko määrittelee juhlaan kerrallaan osallistuvien abiturienttien maksimimäärän. Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkona ja voimassa olevia yksityistilaisuuksien henkilömääräsuosituksia noudattaen, koordinaatioryhmä suosittaa.

Yleisötilaisuuksissa ja kokouksissa voi olla toistaiseksi enimmillään kuusi osallistujaa.

Koronakoordinaatioryhmän aiemmin linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat pääosin edelleen voimassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Ryhmä jatkaa rajoitusten purkamista pääkaupunkiseudulla.

Ensi viikolla se käsittelee kirjastojen ja museoiden tilannetta. Rajoituksia puretaan, jos epidemiatilanteen kehittyminen alueella jatkuu hyvänä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja