Näin rajoitukset höllenevät pääkaupunkiseudulla: Maauimalat ja uimahallit avataan!

Tällainen on uusi rokotustodistus – katso videolta keskeiset tiedot 3:11
Tällainen on uusi rokotustodistus – katso videolta keskeiset tiedot

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tehnyt päätöksiä rajoituksista ja suosituksista.

Pääkaupunkiseudulla avataan rajatusti kirjastoja, museoita, maauimaloita, uimahalleja ja aikuisten kilpailutoimintaa ulkona kesäkuun alusta lähtien, kertoo pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Koronanyrkki linjaa tarkemmin ottaen seuraavaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen alueelle:

  • Kirjastotilat avataan enintään puolelle asiakasmääristä. Ryhmätoimintatilat ja lukusalit pysyvät suljettuina.
  • Museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat sekä muut näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle. Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä.
  • Maauimalat ja uimahallit avataan avoimeen käyttöön enintään puolella normaalista. Kunto- ja liikuntasalit pysyvät kuitenkin kiinni.
  • Aikuisten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta mahdollistetaan ulkona. Yleisöä voidaan ottaa aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevien määräysten puitteissa.
  • Yksityistilaisuuksia suositellaan rajattavan sisätiloissa maksimissaan kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa maksimissaan 50 henkilöön. Toukokuun loppuun asti suositus on kuusi henkilöä riippumatta siitä, järjestetäänkö tilaisuus sisä- vai ulkotiloissa.

Kasvomaskisuositus jatkuu

Koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että kesän alusta kaupunkien hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa rajoitetusti vuonna 2001 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille. Lasten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta on mahdollista ulkotiloissa.

Kesäkuun alusta alkaen etätyösuositus jatkuu. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käytön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Lisäksi työpaikoilla suositellaan ruokailujen ja kahvitaukojen porrastamista.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa sisätiloissa kodin ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat