MTV Uutiset seurasi: Mitä muutoksia perusopetuslakiin tehdään – lähiopetus jatkuu syksyllä, etäopetusta toteutetaan tarvittaessa

Li Andersson kertoi syksyn lähiopetussuunnitelmista tiedotustilaisuudessa.

Opetusministeri Li Andersson ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoivat tänään perusopetuslakiin tehtävistä muutoksista suorassa lähetyksessä.

Voit katsoa tilaisuuden kokonaisuudessaan artikkelin lopusta.

Valtioneuvoston on tarkoitus antaa tänään yleisistunnossaan perusopetuslakia koskeva väliaikainen lainmuutosesitys eduskunnalle. Opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen järjestivät tiedotustilaisuuden heti istunnon jälkeen.

Esityksen mukaisesti perusopetuksessa voitaisiin paikallisesti siirtyä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, mikäli koronavirustilanne syyslukukaudella 2020 niin vaatii.
Lisäksi valtioneuvosto esittää muutoksia ammatilliseen koulutukseen näyttöjen toteuttamiseen sekä yliopisto- ja ammattikorkeakoululakiin COVID-19-epidemian johdosta.

13.58 Tilaisuus päättyy. 

13.53Kosonen: Lisätalousarviossa on varattu tukea 124 miljoonaa korkeakouluille.

13.50Andersson vastaa tarkennettuun kysymykseen perusopetuksen piirissä tapahtuvasta mahdollisesta paikallisesta koulujen sulkemisesta. Anderssonin mukaan mahdolliset poikkeusjärjestelyt eivät ole kuntakohtaisia, vaan koulukohtaisia.

13.45Kosonen: Jos korkeakoulun opiskelijan opiskeluoikeus päättyy ennen kuin opinnot on saatu suoritettua, otetaan huomioon epidemiatilanteesta johtuneet mahdolliset viivästykset tehtäessä päätöstä opiskelujen jatkamisesta.

13.42 Kosonen: Korkeakouluilla on laajat mahdollisuudet toteuttaa opetusta myös muutoin kuin lähiopetuksena. Siksi siitä ei säädetä erikseen lakia.

13.36Kosonen: Ammattikorkeakoulun opiskelijalla on mahdollisuus ilmoittautua poissaolevaksi esimerkiksi maahantulo-ongelmien takia epidemiatilanteessa.

13.34. Andersson: Varhaiskasvatukseen on luvassa 70 miljoonan euron tukipaketti. Esi- ja perusopetukseen on luvassa 14 miljoonan euron lisätuki.

13.29Andersson Etäopetusjärjestelyt voidaan lain nojalla ottaa käyttöön, jos tilat, jossa opetusta järjestetään joudutaan sulkemaan tai jos tiloissa ei ole mahdollisuutta riittävään väljyyteen.

13.25 Andersson: Tarkoitus on palata lähiopetukseen peruskouluissa heti syyslukukauden alusta alkaen. Opetus tapahtuu erityisiä hygieniasääntöjä noudattaen.

Tarkoitus on, ettei maanalaajuista koulusulkua enää tule. Vuoden loppun asti voimassa oleva lakimuutos mahdollistaa myös etäopetusjärjestelyt opetuksessa.

Mahdollisuus lähiopetuksesta poikkeamiseen ei koske esimerkiksi esikoululaisia ja peruskoulun 1.–3. luokan oppilaita.

13.24 Andersson:Suomessa on jo saatu kokemusta etäopetuksesta. Vaikka tämä sujui hyvin, se oli  vaikeaa aikaa oppilaille.

13.22Andersson: Vaikka olemme Suomessa onnistuneet estämään koronviruksen leviämistä hyvin, on vielä epäselvää, mikä tilanne syksyllä on.

13.21 Tilaisuus alkaa.

14:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja