Mainos

Setä: AirAsia-turmakoneen kapteenin poika ei vielä tiedä isänsä kuolleen

AirAsia-lentoturmassa kuolleiden omaisille surun käsittely on ollut vaikeaa. 

Budi Sutiono pohtii The Telegraphin haastattelussa, kuinka kertoa suru-uutisesta veljenpojalleen, 8-vuotiaalle Galihille. Galihin isä oli AirAsia-lentokoneen kapteeni Iriyanto. Iriyantoa pidettiin kokeneena lentäjänä, jolla oli yli 20 000 lentotuntia takana.

– Sanoin Galihille, että isä ei tule suoraan kotiin, koska hänellä on toinen työ tehtävänä. Hän vieläkin luulee isänsä olevan töissä, Sutiano sanoo.

Perhe haluaa vielä suojella pientä poikaa kauhistuttavilta uutisilta. 

– Lentokapteenit ovat usein poissa kotoa, joten Galih ei ihmetellyt isänsä poissaoloa. Silti hän kyselee jatkuvasti isäänsä ja itkee, sillä hänellä on ikävä häntä. Olemme miettineet, kuinka kertoa onnettomuudesta, mutta se vie vielä aikaa. Tarvitsen itselleni hetken aikaa hyväksyä, mitä veljelleni on tapahtunut, pojan setä Sutiono sanoo.

Sutionolle veljen kuolema oli entistä traagisempi menetys, sillä vain viikkoa aiemmin hän menetti toisen veljensä sairauskohtaukseen. 

– Vanhempani ovat menettäneet kaksi poikaa kahden viikon aikana. Uskon, että tämä on jumalan tahto, joten sen täytyy olla perheen parhaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.