Serie A -kapteenilta surullista kuvailua kaupunkinsa koronaoloista: "Ei enää tilaa hautausmailla"

2:40
Videolla tuoretta juttua koronaviruksen vaikutuksista urheilussa.

Koronavirus on iskenyt Italiassa pahimmin jalkapallon Serie A -seura Atalantan kotikaupunkiin Bergamoon. Atalantan kapteeni Alejandro Gomez kertoo, miten ihmiset kiertävät ulkonaliikkumisrajoituksia ja hautausmailla ei ole enää tilaa.

Ihmiset saavat Italiassa mennä ulkona kauppaan, töihin, kävellä lyhyesti koiransa kanssa tai harjoitella kotinsa välittömässä läheisyydessä. Gomezin mukaan monet kuitenkin kiertävät näitä sääntöjä.

– Ihmisiä on edelleen kaduilla. On niitä, jotka menevät juoksemaan, niitä jotka istuvat puistossa, niitä, jotka huijaavat muka kävelyttämällä koiraa ja viettävät tunnin kävelemällä ympäriinsä, koska he ovat tylsistyneet kotona. On myös niitä, jotka valehtelevat kauppaan menemisestä, Gomez sanoi argentiinalaiselle Ole-lehdelle.

Argentiinalaishyökkääjä Gomezin kipparoima Atalanta ehti edetä Mestarien liigassa puolivälieriin ennen kuin pelit asetettiin tauolle koronapandemian vuoksi. Koronavirus vaikeuttaa ymmärrettävästi myös harjoittelua. 

– Minä en mene ulos juoksemaan, vaikka olen urheilija ja kyse on työstäni, Gomez kertoi.

"Uskomatonta"

Koronavirustilanne Italiassa on äitynyt pahimmaksi Euroopassa. Maassa on noin 64 000 vahvistettua koronatartuntaa ja yli 6 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen. 

Bergamossa 134 perhelääkäriä 600:sta on sairastunut tai asetettu karanteeniin, paikallisen yleislääkäriliiton johtaja Guido Marinoni on kertonut uutistoimisto Reutersin mukaan. Kolme lääkäriä on kuollut.

– Minusta alussa (koronaviruksesta) oli paljon väärää tietoa ja otimme sen hyvin kevyesti. Ajattelimme, että se olisi vain flunssa, tavanomainen virus, jota esiintyy talvella, joten jatkoimme normaalia elämää, Gomez sanoi.

– Jonain päivänä armeija on tullut hakemaan kuolleet kantolaatikoissa ja tuhkaamaan heidät jonnekkin muualle, koska hautausmailla ei ole enää tilaa. Se on uskomatonta. Joka aamu herään katsomaan uutisia, ja ne ovat aina pahoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.