Sergio Ramosille hurjaa ylistystä Mestarien liiga -finaalin törkeästä tempusta: "Hän tiesi sen"

Yksi maailman maineikkaimmista jalkapallosarjoista palaa koronatauolta – MTV Saksassa tunnelmoimassa Bundesliigan jatkoa 6:41
Videolla juttua jalkapallon paluusta - Saksan Bundesliigan käynnistymisestä.

Juventuksen tähtitoppari Giorgio Chiellini ylistää Real Madridin Sergio Ramosia maailman parhaaksi puolustajaksi. Chiellini kehuu Ramosia erikseen kyseenalaisesta tempusta, jonka jäljiltä Mohamed Salah loukkaantui jalkapallon Mestarien liigan finaalissa 2018.

Ramos tarrasi kyseisen finaalin avausjaksolla Liverpoolin Salahin käteen ja veti tämän maahan. Salah putosi nurmenpintaan hallitsemattomasti ja joutui vaihtoon saamansa olkapäävamman myötä.

Real Madrid voitti ottelun lopulta 3–1, ja egyptiläistähti Salah päätyi myöhemmin leikkaukseen ennen MM-kisoja.

– Tuo temppu Salahiin vuoden 2018 Mestarien liiga -finaalissa oli mestarisuoritus. Hän on aina sanonut, ettei tehnyt sitä tarkoituksella, mutta tiesi, että kaatumalla tuohon tapaan päästämättä toista irti, hän ottaisi yhdeksän kertaa kymmenestä riskin vastustajan käden murtumisesta, Chiellini kertoo uudessa omaelämäkerrassaan AS:n mukaan.

Chiellinin arvion mukaan Ramos on maailman paras puolustaja.

– Sanotaan, että hän on impulsiivinen eikä lainkaan taktinen, että joka kausi hänen virheistään tehdään 8–10 maalia. Sanotaan myös, että hän on hyvin tekninen ja että hän voisi olla hyökkääjä, toisin kuin minä.

– Joka tapauksessa hänellä on kaksi ominaisuutta, joita lähes kellään ei ole. Hän taitaa päätöksenteon isoissa peleissä, tehden väliintuloja, joille ei ole loogisia selityksiä ja jotka voivat jopa aiheuttaa loukkaantumisia hänen lähes pirullisen nokkeluutensa ansiosta, Chiellini ruotii.

Juventuksen kapteeni lisää höyryä: hänen mukaansa Real Madrid -puolustajat Raphael Varane, Dani Carvajal ja Marcelo näyttävät koulupojilta, kun Ramosia ei ole rinnalla.

– Voima, joka välittyy yksin hänen läsnäolostaan, on uskomaton. Ilman Ramosia jotkut mestarit, kuten Varane, Carvajal ja Marcelo näyttävät koulupojilta. He yhtäkkiä taantuvat. Real Madridista tulee joukkue ilman puolustusta.

Chiellini ottaa kiinni viimevuotisiin Mestarien liigan neljännesvälieriin, jolloin Real Madrid hävisi toisen osaottelun kotonaan Ajaxille 1–4 ja putosi jatkosta.

– Jos hän (Ramos) olisi ollut Bernabeulla, voisitte olla varmoja, että espanjalaiset eivät olisi hävinneet Ajaxille kolmella maalilla. Löisin siitä vetoa mistä summasta tahansa, Chiellini paalutti.

Espanjan maajoukkueen vakiokalustoon lukeutunut Ramos on pelannut Real Madridissa vuodesta 2005 lähtien. Espanjan mestaruuksia ja Mestarien liigan mestruuksia on kertynyt kumpiakin neljä kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat