Tennislegenda kohautti Wimbledonissa harvinaisella tempullaan – "Miksi en yrittäisi?"

Katso tästä Tulosruudun juttu Wimbledoniin valmistautuvasta Emil Ruusuvuoresta.

Tenniksen supertähti Andy Murray puolustelee Wimbledonin avauskierroksella käyttämäänsä kikkaa. Murray päätti yllättäen antaa avaussyötön alakautta ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Murrayn mukaan temppu on hyvä tapa saada vastustaja miettimään kahdesti liian syvälle kenttäpuoliskon päähän asettumista syötönpalautusta varten.

Kaksinkertainen Wimbledon-voittaja syötti alakautta voittoon päättyneen ottelun kolmannessa erässä. Murray voitti kyseisen pisteen, vaikka australialainen vastustaja James Duckworth ryntäsi verkolle palauttaakseen pallon.

– Hän vaihtoi asemiaan ennen syötön vastaanottoa. Siksi tein sen. Hänellä oli ongelmia syötön vastaanottamisessa aiemmin, joten hän asettui muutaman metrin taaemmas. Kun näin hänen menevän kauemmas, päätin käyttää alakäden syöttöä, skottilainen kertaa.

Murray arvelee, että alakautta syöttäminen voi kasvattaa suosiotaan tulevaisuudessa. Pelaajat asettuvat nykyään kauemmas kentän päätyrajasta parantaakseen tärkeiden syöttöjen palautustaan.

– Minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa sen kanssa, että pelaajat syöttävät välillä alakautta. Alakautta syöttäminen on tapa sanoa että jos aiot asettua noin kauas, saatan heittää tämän tempun kehiin, tennistähti sanoo.

Katso Murrayn yllättävä syöttö alta:

Murray ei pidä syöttötapaa epäkunnioittavana eleenä vastustajaa kohtaan. 

– En ole koskaan ajatellut niin. Minusta se on täysin käypä tapa syöttää. En syötä alakautta jos vastustajani seisoo aivan takarajalla, koska se on typerä idea. Jos pelaaja seisoo 4–5 metriä takarajasta, miksi en yrittäisi saada heitä tulemaan edemmäs jos se on heille haastavampaa? Taktisesti se on viisasta peliä, Murray päättää.

Lue myös:

    Uusimmat