Teinit kohtaavat harvinaisesti US Openin finaalissa – "En oikeasti voi uskoa tätä"

Tenniksen Yhdysvaltain avoimissa naisten kaksinpelin finaalissa kohtaavat 19-vuotias Kanadan Leylah Fernandez ja 18-vuotias Britannian Emma Raducanu. Finaalipaikka on molemmille ensimmäinen. 

Fernandez pudotti Valko-Venäjän Arina Sabalenkan finaalista. Sabalenka oli turnauksen 2. sijoitettu. Fernandez vei pelistä voiton erin 7(7)–6(3), 4–6, 6–4.

Kun Fernandezilta kysyttiin, kuinka hän pystyi voittamaan Sabalenkan, hän vastasi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan, että hänellä ei ole hajuakaan ja että asialla täytyi olla New Yorkissa pelatun kilpailun yleisö.

– He auttoivat minua ja kannustivat minua, eivätkä koskaan luopuneet toivosta minun suhteeni, he taistelivat puolestani, Fernandez sanoi. 

Raducanu vei finaalipaikan Kreikan Maria Sakkarin nenän edestä erin 6–1, 6–4. Sakkari oli turnauksen 17. sijoitettu. 

– Aika New Yorkissa on mennyt niin nopeasti, olen pitänyt huolta jokaisesta päivästä ja kolme viikkoa myöhemmin olen finaalissa. En oikeasti voi uskoa tätä, Raducanu sanoi BBC:lle. 

Fernandez on maailmanlistalla sijalla 73 ja Raducanu pitää sijaa 150. 

Ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen finaali tullaan käymään kahden teini-ikäisen tennistähden välillä. Vuonna 1999, jolloin tulevat finalistit eivät olleet edes syntyneet, Yhdysvaltain avoimissa kohtasivat 17-vuotias Serena Williams ja 18-vuotias Martina Hingis

Lue myös:

    Uusimmat