Mainos

Serbikenraali Mladic pidätetty Romaniassa?

Tiedot serbikenraali Ratko Mladicin tilanteesta ovat yhä ristiriitaisia. Mladic kuuluu maailman etsityimpiin sotarikollisiin.

Ristiriitaiset väitteet Bosnian sotarikoksista syytetyn serbikenraali Ratko Mladicin pidätyksestä jatkuvat.

Serbian turvallisuusinstituutin johtaja on sanonut Bosnian televisiolle, että Mladic olisi sittenkin pidätetty eilen Romaniassa. Tämän tiedon mukaan pidätyksen olisivat tehneet brittiläiset erikoisjoukot.

Aiemmin päivällä Serbian hallitus ja YK:n sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte ilmoittivat, että Mladic on yhä vapaalla jalalla.

Del Ponte sanoi Haagissa pitämässään lehdistötilaisuudessa, että Mladic "on edelleen vapaana" ja "ettei hänen antautumiseensa johtavista neuvotteluista ole saatu merkkejä". Del Ponten mukaan Mladic kuitenkin on Serbiassa.

EU on painostanut Serbiaa vangitsemaan sotarikollisensa, mutta Serbian hallitus on jatkuvasti kieltänyt Mladicin oleskelevan Serbiassa. Serbia neuvottelee parhaillaan liittymisestä Euroopan unioniin, mutta Mladicin vangitsemisen epäonnistuminen voi johtaa sanktioihin. EU päättää ensi viikolla lähentymisneuvotteluiden jatkamisesta. Ne saatetaan jäädyttää, ellei Mladicia saada kiinni.

Mladic kuuluu maailman etsityimpiin sotarikollisiin. Häntä vastaan on nostettu kaksi syytettä kansanmurhasta Bosnian sodassa 1992-95. Häntä syytetään osallisuudesta sekä Srebrenican muslimimiesten ja -poikien joukkomurhaan että Sarajevon piiritykseen, jossa sai surmansa yli 10 000 siviiliä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 22.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.