Mainos

Seppo Kanerva loikkasi

Kokoomuksen kansanedustaja Seppo Kanerva on siirtynyt keskustan eduskuntaryhmän riveihin.

Syynä loikkaukseen on, että Helsingin kokoomus ei ottanut Kanervaa ehdokaslistalleen ensi kevään eduskuntavaaleissa. Päätöksen myötä Kanerva kertoi "mittansa tulleen täyteen". Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi perjantaisessa kokouksessaan Kanervan joukkoonsa yksimielisesti.

Kanerva pyrkii nyt myös keskustan ehdokaslistalle Helsingissä. Päätöksen asiasta tekee keskustan Helsingin piiri, jolla on ehdokaslistallaan vielä yksi paikka täyttämättä.

Istuvien kansanedustajien loikkaukset harvinaisia

Istuvien kansanedustajien siirtyminen ryhmästä toisen kesken vaalikauden on pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Kuluvalla ja parilla aiemmalla vaalikaudella on loikkauksia kirjattu vain muutama. Jotkut ryhmänsä politiikkaan tai henkilövalintoihin tyytymättömät kansanedustajat ovat myös lähteneet yksinäisiksi susiksi omaan ryhmäänsä.

SDP:n listoilta eduskuntaan alun perin vuonna 1995 valittu Risto Kuisma on ehtinyt tehdä kolmiloikan. Hän erosi SDP:n ryhmästä vuonna 1997 ja lähti nuorsuomalaisen kelkkaan. Toimittuaan jonkin aikaa uuden ryhmänsä puheenjohtajana Kuisma perusti oman Remonttiryhmänsä. Vuoden 2001 keväästä lähtien Kuisma on istunut taas SDP:n ryhmähuoneessa.

Myös kansanedustaja Sulo Aittoniemi on harrastanut liikehdintää. Maaseudun puolueen ryhmä hajosi pahasti 1994, kun entinen ryhmänjohtaja ja puoleen presidenttiehdokas Aittoniemi siirtyi keskustan eduskuntaryhmään. SMP:n ryhmän jättivät myöhemmin myös vaalikauden lopun omassa seurassaan istuneet Tina Mäkelä ja Hannu Suhonen. Pekka Vennamon jälkeen puolueen puheenjohtajana toiminut Heikki Riihijärvi oli tehnyt saman ratkaisun jo vuotta aiemmin. Keskustan ääniharaviin seuraavissa vaaleissa kuulunut Aittoniemi sulki keskustan oven takanaan vuonna 1999. Sen jälkeen hän on toiminut omassa alkiolaisessa ryhmässään.

Kristillisen liiton kansanedustaja Matti Ryhänen erosi puolueestaan vuonna 1996 ja lähti keskustan riveihin. Riitta Kauppinen loikkasi puolestaan keskustasta kokoomukseen vuonna 1994. Kristilliset menettivät yhden kansanedustajan jo 1993, kun Vesa Laukkanen perusti oman Vaihtoehto Suomelle-ryhmänsä. Myöhemmin Laukkanen yritti turhaan saada eroa eduskunnan jäsenyydestä. Hänellä on edelleen hallussaan eduskuntapuheiden pituusennätys: kuusi ja puoli tuntia yhtämittaista EU-jarrutuspuhetta marraskuussa 1994.
(MTV3-STT)

Katso myös Matti Maunun juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 13.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.