Sensaatiomainen siirto viritteillä – nelinkertainen Tour-voittaja Chris Froome on jättämässä pyöräilyn supertallin kesken kauden

Kilpapyöräilyn suurimpiin tähtiin lukeutuva nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja Chris Froome on ajautunut tallissaan Team Ineosissa kiperään tilanteeseen.

Uransa viidettä Tour-voittoa tavoitteleva britti ei ole saanut minkäänlaisia vakuutuksia siitä, että hän polkisi Team Ineosin kapteenina tänä vuonna syksyllä järjestettävässä Ranskan ympäriajossa.

Pyöräilyn supertallina pidetyssä Team Ineosissa (entinen Sky-talli) Froomen joukkuekaverina polkee kolumbialainen superlahjakkuus Egan Bernal, joka voitti Ranskan ympäriajon viime vuonna vain 22-vuotiaana. Froome ei pystynyt polkemaan ympäriajoa viime vuonna kolaroituaan pahasti Dauphinéssa aiemmin samana kesänä.

Bernal on ilmoittanut, ettei aio polkea kenenkään toisen puolesta ympäriajon kokonaiskilpailussa tänäkään vuonna, vaan aikoo tavoitella toista peräkkäistä Tour-voittoa.

– Olen nuori ja voittanut Tour de Francen jo kerran, enkä aio heittää hukkaan mahdollisuutta voittaa se uudestaan, se on selvä. Että uhraisin itseni, vaikka olen sataprosenttisessa iskussa… En usko, että aion tehdä sitä, eikä hänkään (Froome) aio tehdä niin, Bernal totesi aiemmin.

Pyöräilysivusto Cyclingnews.comin tietojen mukaan 34-vuotias Froome on alkanut katsoa muualle toisiin huipputalleihin, joissa hän saisi olla joukkueen ehdoton kapteeni. Sivuston mukaan brittipolkija saattaa siirtyä toiseen talliin jopa kesken kauden ennen syyskuussa poljettavaa ympäriajoa.

Froomen nykyinen kolmivuotinen sopimus Team Ineosin kanssa päättyy kuluvan vuoden lopussa. Cyclingnewsin mukaan tähtipyöräilijä on keskustellut jo kahden muun tallin kanssa siirrosta.

– Viime vuonna tapahtuneen onnettomuuden ja toipumisen jälkeen olen äärimmäisen vakuuttunut siitä, että voin palata Touriin voittavassa vireessä. Missä tallissa se tapahtuu vuoden 2020 jälkeen, sitä en vielä tiedä, Froome vastasi Cyclingnewsille.

Kesken kauden tapahtuvalle siirrolle vaaditaan luonnollisesti myös Froomen nykyisen tallin Team Ineosin suostumus. Siirron on pyöräilyn kattojärjestön UCI:n sääntöjen mukaan tapahduttava elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

–  Minulla ei ole minkäänlaista aikomusta lopettaa vähään aikaan. Jos jotain, onnettomuuteni antoi minulle vain uutta keskittymiskykyä ja paloa. Olen tehnyt töitä enemmän kuin koskaan ollakseni tässä, missä nyt olen. En anna sen valua hukkaan, Froome jatkoi.

Froomen ja Bernalin lisäksi Team Ineosin riveissä polkee Geraint Thomas. Walesilainen voitti Ranskan ympäriajon vuonna 2018 ja oli toinen viime vuonna Bernalin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat