Nelinkertainen Tour-voittaja ja pyöräilyn supertähti Chris Froome jättää menestystallin – poikkeuksellinen tiedote ennen kauden alkua

Team Ineos on tiedottanut, että sen tähtipyöräilijä ja nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja Chris Froome lähtee muualle kauden 2020 jälkeen.

Froome on voittanut nykyisin Team Ineosina tunnetun eli entisen Sky-tallin riveissä yhteensä seitsemän suurta ympäriajoa: Tour de Francen neljästi, Espanjan ympäriajon Vueltan kahdesti ja Italian ympäriajon Giron kerran.

Tallin poikkeuksellinen tiedote lopettaa hätäisimmät spekulaatiot Froomen tulevaisuudesta. 35-vuotiaan britin oli huhuttu lähtevän toiseen talliin jopa kesken kauden, jos hänelle ei luvata ykköskuskin asemaa Ranskan ympäriajossa tänä vuonna.

Nyt Froome näyttää kuitenkin myöntyneen Team Ineosin tallipäällikön Dave Brailsfordin linjaan, jossa joukkue lähtee Touriin kolmen kärkipolkijan taktiikalla. Tallin riveissä on Froomen lisäksi kahden edellisen vuoden Tour-voittajat Egan Bernal ja Geraint Thomas.

– Chrisin nykyinen sopimus päättyy joulukuun lopussa ja olemme päättäneet olla uusimatta sitä. Me tiedotamme tästä nyt aiemmin kuin yleensä, jotta voimme lopettaa spekulaatiot ja antaa joukkueelle mahdollisuuden keskittyä alkavaan kauteen, Brailsford kommentoi Ineosin tiedotteessa.

– Kun ottaa huomioon hänen saavutuksensa lajissa, Chris ymmärrettävästi haluaa saada yksin aseman joukkueen kapteenina uransa seuraavassa vaiheessa – sitä me emme kuitenkaan voi tässä vaiheessa hänelle antaa.

Lehtitietojen mukaan Israel Start-Up Nation -talli on Froomen todennäköisin osoite ensi kaudella.

Ineosin tulevaisuus puolestaan lepää jatkossa 23-vuotiaan superlahjakkuuden Bernalin harteilla. Kolumbialainen otti Tour-voiton viime vuonna vakuuttavaan tyyliin, kun Froome joutui jättämään ympäriajon väliin vakavan kaatumisen vuoksi.

– Odotan innolla uusia haasteita, kun siirryn uuteen vaiheeseen urallani, mutta sitä ennen tavoitteeni on voittaa viidennen kerran Tour de France, Froome sanoo tiedotteessa.

Froome joutunee ainakin aluksi kilpailemaan Tourissa omia tallikavereitaan vastaan. Ineosin linjauksen mukaan talli asettuu yhden polkijan taakse vasta, kun selkeästi vahvin kandidaatti on noussut esiin kolmikosta Bernal–Froome–Thomas.

Ranskan ympäriajo poljetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta syksyllä. Kolmeviikkoinen rupeama kohti Pariisia alkaa lauantaina 29. elokuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja