Menestystallissa hämmentävä tilanne – L'Équipe paljastaa: Kolmelle tähdelle luvattiin ykköskuskin asema

Pyöräilyn supertallissa Team Ineosissa ollaan hämmentävässä tilanteessa myöhäistetyn kauden kynnyksellä.

Aiemmin Team Skyna tunnetun Team Ineosin riveissä polkee tällä kaudella kolme Ranskan ympäriajon voittanutta supertähteä: Egan Bernal, Geraint Thomas ja Chris Froome.

23-vuotias kolumbialainen kestävyysihme Bernal voitti Tourin viime vuonna, Thomas sitä edellisenä, ja Froomella keltapaitoja on menneiltä vuosilta peräti neljä kappaletta.

Kuka tallia johtaa voittotaistelussa tänä vuonna Ranskan ympäriajossa, on kysymys, johon ei ole vielä vastausta.

Bernal ilmoitti jo aiemmin julkisesti, ettei aio hallitsevana Tour-voittajana ryhtyä tällä kaudella yhdenkään toisen polkijan apupojaksi.

Viimeisellä sopimuskaudellaan Ineosissa oleva Froome puolestaan on kertonut jahtaavansa intohimoisesti viidettä voittoaan viime kauden pilanneen järkyttävän onnettomuuden jälkeen. Brittipolkijan on huhuttu suunnittelevan jopa siirtoa toiseen talliin kapteenin paikan takaamiseksi.

Walesilainen Thomas on ollut ulostuloissaan hieman sovittelevampi ja varovaisempi.

Ratkaisu tehdään lähempänä

Ranskalaislehti L'Équipe uutisoi torstaina, että kaikille kolmelle pyöräilijälle on aiemmin tänä vuonna luvattu kapteenin paikka Ranskan ympäriajossa Team Ineosin tallipäällikön Dave Brailsfordin suulla. Kun kapteenia ei vieläkään ole ainakaan julkisesti valittu, se on asettanut pyöräilijät kiusalliseen asemaan.

Team Ineos antoi asiasta selventävän tiedotteen brittimedia Cyclingnewsille.

– Kun joukkueessamme on kolme Tour-voittajaa, kaikki ovat osoittaneet olevansa pystyviä johtamaan tallia ja kaikkia on siksi rohkaistu valmistautumaan sen tekemiseen, Ineosin tiedotteessa todettiin.

– Tiedämme, että paljon muutoksia tässä lajissa tapahtuu viime hetkellä ja myös viimeinen päätös rooleista tehdään lähempänä, kun enemmän informaatiota on saatavilla kuskien kunnosta, vireestä ja siitä, mikä sopii parhaiten tiimin strategiaan.

Kolmen kärjen taktiikka?

Pyöräilyn historia tuntee tapauksia, joissa talli lähtee ympäriajoon kahden kapteenin taktiikalla ja päättää vasta kilpailun aikana, kumpi on lopulta tiimin voittajakandidaatti. Kuuluisin tapaus lienee La Vie Claire -tallin Ranskan ympäriajo vuodelta 1986.

Nuori yhdysvaltalainen Greg LeMond haastoi ranskalaislegenda Bernard Hinault’n ja voitti kilpailun ensimmäisenä amerikkalaisena.

Viisi ympäriajon kokonaiskisaa urallaan voittanut Hinault oli toinen raastavan henkien taistelun jälkeen.

L'Équipen mukaan ainakaan Froome ei ole innostunut ajatuksesta jaetusta vastuusta.

– Kapteenin aseman jakaminen kahden välillä on mahdotonta – vielä mahdottomampaa se on kolmen kesken, Froomen väitetään sanoneen lähipiirilleen.

Ranskan ympäriajon on tarkoitus alkaa poikkeuksellisesti aivan elokuun lopussa. Valtaosa kolmeviikkoisesta Tourista poljettaisiin syyskuun puolella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja