Selvitys: Naisten johtamistyyli miellyttää enemmän kuin miesten

Yhdysvaltalaisselvityksen mukaan nainen on ajatuksen tasolla monen mielestä parempi pomo kuin mies. Asiasta kirjoitti BusinessNewsDaily-verkkosivusto.

Enemmistö työntekijöistä pitää naisten johtamistyylistä enemmän kuin miesten. Tähän tulokseen tultiin yhdysvaltalaisen yritysratkaisuja tarjoavan Pershingin tekemässä, yli 2 000 työntekijää kattavassa selvityksessä.

Työntekijöiden mieleen olivat johtajat, jotka käyttävät uudenlaisia, yhteistyötä korostavia johtamistyylejä: kuuntelevat, konsultoivat ja kysyvät. Seitsemän kymmenestä vastaajasta yhdisti edellä mainitut ominaisuudet naisiin. Osallistuneista 77 prosenttia puolestaan yhdisti ”perinteiset” johtamistavat, kuten käskyjen antamisen ja palkkion tai rangaistuksen käyttämisen, miehiin.

Mieltymysten ja todellisuuden välillä on kuitenkin selvä ero: vaikka Yhdysvaltain työvoimasta lähes kaksi kolmasosaa on naisia, selvityksen mukaan johtotehtävissä miehiä on edelleen selvästi naisia enemmän. Muutosta ei ole tapahtunut, vaikka naiset päihittävät miehet koulutuksessa ja alkavat enenevissä määrin myös tuoda kotitalouksiin suurimman osan tuloista.

Selvityksessä paljastui lisäksi, että naisiin työssä kohdistuvat asenteet ja ikä ovat yhteydessä toisiinsa. Vaikka nuoria pidetään yleisesti avoimempina uusille ideoille, kävi ilmi, että mitä vanhempi henkilö, sitä mieluummin tämä näkee naisen johtajana.

Tutkijat arvelivat ilmiön johtuvan mahdollisesti siitä, että vanhemmille ihmisille kerääntyneet kokemukset naisten kanssa työskentelystä ovat auttaneet murtamaan ennakkoluuloja.

– Hyvät roolimallit ovat avain sukupuoliparadoksin ratkaisemiseen. Jos altistuminen stereotypioita uhmaaville ihmisille auttaa lievittämään ennakkoluuloja, niin se voi olla lupaava keino saada naisille enemmän hyväksyntää perinteisesti miehisissä johtorooleissa, Kim Dellarocca Pershingilta sanoi BusinessNewsDaily-sivustolle.

Lähde: Businessnewsdaily.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat