Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Selvitys: Kuitua syömällä terve sydän

Marjoista saa sydämelle terveellistä kuitua.
Marjoista saa sydämelle terveellistä kuitua.Colourbox.com/lev dolgachov
Julkaistu 02.01.2014 16:06

MTV LIFESTYLE

BMJ:ssä joulukuussa julkaistu kansainvälinen selvitys kertoo, että kuitupitoinen ruokavalio näyttää vähentävän sydänsairauksien riskiä.

Leedsin yliopiston johtamassa selvityksessä analysoitiin erilaisten kuidun lähteiden syönnin sekä sepelvaltimotaudin ja muiden sydän- ja verisuonisairauksien välistä yhteyttä. Tietoa kerättiin Yhdysvalloista, Australiasta, Euroopasta ja Japanista.

Tarkastelussa kiinnitettiin huomiota kuidun kokonaissaantiin eli sekä liukoisiin että liukenemattomiin kuituihin. Liukoisia kuituja saa esimerkiksi palkokasveista, pähkinöistä, kaurasta ja ohrasta. Liukenemattomia kuituja puolestaan löytyy esimerkiksi täysjyväviljoista, kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

Havaintona oli, että mitä enemmän kuitua ihmiset saavat, sitä alempi heidän riskinsä sairastua niin sepelvaltimotautiin kuin muihin sydän- ja verisuonisairauksiin on. Riski aleni huomattavasti kohti jokaista päivittäiseen ruokavalioon lisättyä seitsemää kuitugrammaa.

Pohjoismaisten ravitsemussuosituksien mukaan ravintokuitua tulisi saada päivässä vähintään 25–35 grammaa, ja sen lähteinä tulisi käyttää luonnollisia kuitupitoisia ruokia, kuten täysjyväviljoja, marjoja, hedelmiä, kasviksia ja palkokasveja.

Lähteet: Webmd.com, Ruokatieto.fi, Ravitsemusneuvottelukunta.fi

Kuva: Colourbox.com

Lisää aiheesta:

Tutkimustulokset muistuttavat: Kuidun terveyshyödyt voi saada myös näistä vähemmän tunnetuista lähteistäNyt viimeistään se on todistettu: Näiden ruokien lisääminen ruokavalioon auttaa diabeteksen hoidossa – lukuisia muitakin terveyshyötyjäAuttaa sokeritasojen ja diabeteksen hallinnassa – syö ainakin tämän verran kuitujaSuomalaisten suosikkiruoat voivat auttaa kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssäRavintokuidut pienentävät jopa syöpäriskiä – syö näitä ruokiaMillä korvaat epäterveelliset ruoat? Valinnalla merkittävä vaikutus terveyteen
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa