Selviääkö Kaliforniaa pelon vallassa pitäneen sarjamurhaaja Zodiacin henkilöllisyys viimein? Jätti koodattuja viestejä, jotka on viimein onnistuttu murtamaan

1:25
Ratkeaako yksi suurimmista murhamysteereistä viimeinkin? Zodiacin mystinen kryptogrammi ratkaistiin – tätä se pitää sisällään

Zodiac-sarjamurhaajan mysteerin ratkomisessa on päästy eteenpäin, kertoo CNN. 

On tullut kuluneeksi yli 50 vuotta siitä, kun Zodiac nimellä tunnettu sarjamurhaaja aiheutti suurta pelkoa Pohjois-Kalifornian alueella. 

Katso yllä olevalta videolta, miten yksi koodatun viestin ratkaisijoista kommentoi ratkaisua! Samalla hän paljastaa virkkeen, joka viestissä oli!

Useat kylmäveriset murhat ovat edelleen ratkaisematta, sillä tappajan henkilöllisyys on yhä iso mysteeri – siitäkin huolimatta, että Zodiac lähetti vihjeitä ja kryptogrammeja valtamedioille vuosikymmeniä sitten.

Nyt kuitenkin tutkinta on nytkähtänyt eteenpäin, kun koodattu viesti on tiettävästi saatu ratkaistua. Belgialainen ohjelmoija, australialainen matemaatikko ja yhdysvaltalainen kryptologi saivat vastikään ratkaistua 340-merkkiseen kryptogrammin.

FBI on vahvistanut kolmikon ratkaisun ja kertonut, että Zodiacin tutkinta on tällä hetkellä aktiivinen. 

– Toivottavasti teillä on oikein hauskaa yrittäessänne saada minut kiinni, viestissä muun muassa sanotaan.

Tutkijat toivovat Zodiacin paljastavan henkilöllisyytensä

Zodiac on murhannut todistettavasti ainakin viisi ihmistä – kaksi hänen uhreistaan on jäänyt henkiin. Lisäksi useat katoamistapaukset ja murhat epäillään liittyvän Zodiaciin.

Sarjamurhaajan kerrotaan todenneen, ettei hän pelkää kaasukammiota, sillä hänen tappamansa ihmiset tulevat olemaan hänen orjiaan tuonpuoleisessa. 

Tutkijat ovat toivoneet, että Zodiac paljastaisi oman nimensä jossain kryptogrammeista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja