Sellimurhasta syytetyllä oli kädessään muovinen veitsi, kun hän alkoi riehua oikeudessa: "Hän salakuljetti sen tiettävästi vankilasta"

Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa 6:04
Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa

Vantaan vankilan sellimurhasta syytetyllä 23-vuotiaalla miehellä oli tänään käräjäsalissa kädessään muovinen selliveitsi, kertoo Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden hallintojohtaja Jennimari Huovinen MTV Uutisille.

Oikeussalissa tuomarit tai vartijat eivät nähneet miehellä muovista veistä, ennen kuin hän otti sen esiin ja nousi paikoillaan seisomaan. Mies vaikutti yrittävän hyökätä jonkun kimppuun.

Neljä vartijaa ja poliisi ottivat rimpuilevan syytetyn heti tiukkaan otteeseen ja painoivat hänet seinää vasten. Mies laitettiin käsirautoihin.

Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehumaan käräjäoikeudessa Vantaalla 1:07
Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehua käräjäoikeudessa Vantaalla

Istunto jouduttiin keskeyttämään hetkeksi välikohtauksen vuoksi.

Tuotiin vankikuljetuksella oikeuteen

Hallintojohtaja Jennimari Huovisen mukaan syytetty oli tuotu oikeuteen vankikuljetuksella Riihimäen vankilasta, jonne hänet on sijoitettu. Huovisen tiedossa ei ole, viettikö syytetty yhden yön Vantaan vankilassa ennen oikeudenkäyntiä vai tuotiinko hänet käräjäoikeuteen suoraan Riihimäeltä.

– Hänet on kuljetettu suoraan vankilasta oikeuteen. Hän on salakuljettanut veitsen tiettävästi vankilasta. Kyse ei ollut teräaseesta, vaan muovisesta selliveitsestä. Sen tarkemmin en vielä tiedä esineestä, eli se voi olla myös vangin itsensä tekemä muovinen esine, Huovinen sanoo.

Vangit tuodaan oikeuteen eri kautta kuin yleisö eikä heille Huovisen mukaan tehdä oikeudessa erillistä turvatarkastusta. Käräjäoikeuksissa vangit eivät myöskään kulje sisään metallinpaljastinten läpi.

Lue myös:

    Uusimmat