Vantaan vankilan sellimurha: Henkilökunnan toiminnasta aloitettu esitutkinta

Kahta nuorta miestä vaaditaan vangittavaksi Vantaan vankilamurhasta 4:23
MTV Uutiset Live oli paikalla helmikuussa, kun kahta nuorta miestä vaadittiin vangittavaksi Vantaan vankilamurhasta.

Poliisi aloittaa esitutkinnan henkilökunnan toiminnasta Vantaan vankilan sellimurhan yhteydessä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

HS:n haastattelema poliisin tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä ei kommentoinut sitä, mitä rikosnimikkeitä asiassa tutkitaan tai ketä tai keitä epäillään rikoksista. Poliisi on esiselvityksen aikana käynyt läpi vankeinhoitoon liittyvää lainsäädäntöä, määräyksiä ja ohjeita sekä Vantaan vankilan toimintaa näiden pohjalta.

Mahdolliset rikosnimikkeet tulevat tarkentumaan tutkinnan aikana.

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi tammikuussa kuolleena parikymppinen mies. Poliisin mukaan uhriin oli kohdistettu raakaa väkivaltaa jopa kahden vuorokauden ajan, mutta henkilökunta ei ollut jostain syystä huomannut sitä.

Poliisin mukaan teossa käytettiin erilaisia välineitä ja uhri tukahdutettiin pitkäkestoisen väkivallan päätteeksi muovipussilla. Uhriin kohdistunut väkivalta oli syystä tai toisesta jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta. Matkasellissä ei ole valvontakameroita.

Samassa sellissä olleita 19- ja 23-vuotiaita miehiä vastaan on nostettu syyte murhasta ja törkeistä raiskauksista. Oikeudenkäynti heidän syytteistään alkaa tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat