Sellimurhasta syytetyllä näyttää olleen teräase käräjäsalissa – tuomarit eivät huomanneet: Vankilan johtajan mukaan ase ei ollut metallinen

Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa 6:04
Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa

Vantaan sellimurhan toisella syytetyllä näyttää olleen teräase käräjäoikeuden salissa.

Käsittely jouduttiin keskeyttämään heti alkuun hetkeksi, kun 23-vuotias syytetty nousi paikaltaan ja vaikutti yrittävän hyökätä jonkun kimppuun. Hänen taltuttamiseensa tarvittiin useita vartijoita ja poliiseja.

Riihimäen vankilan johtajan Susanna Schugk-Laulumaan mukaan syytetyllä kädessä ollut esine ei ollut metallinen. Asia on siirtynyt poliisin tutkittavaksi.

Lehtikuvan valokuvaaja kuuli yhden vartijoista käskevan miestä päästämään irti jostain. Seiskan kuvissa miehen kädessä näkyy jonkinlainen teräase.

STT kysyi teräaseesta jutun tuomareilta, jotka sanoivat, etteivät he olleet huomanneet mahdollista teräasetta. Myöskään vankikuljetuksesta vastanneilta poliiseilta ei heidän mukaansa ollut tullut tietoa asiasta. 

Ennen välikohtausta valokuvaajat olivat ottaneet kuvia 23-vuotiaasta syytetystä, jolloin hän elehti voimakkaasti käsillään. Mies oli myös peittänyt kasvonsa mustalla huivilla silmiä lukuun ottamatta.

Välikohtauksen takia käräjäsali tyhjennettiin hetkeksi yleisöstä ja mediasta. Sen jälkeen käsittelyä jatkettiin niin, että miehen kädet oli sidottu hänen selkänsä taakse.

Vankilan johtaja: Vangit kulkevat metallinpaljastimen läpi

23-vuotiasta syytettyä on säilytetty Riihimäen vankilassa ja hänet tuotiin sieltä Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen. Schugk-Laulumaan mukaan Riihimäen vankilan vankien kuljettaminen on yleensä vankilan oman henkilökunnan vastuulla. Tässä tapauksessa vankia oli hänen mukaansa saattamassa kolme vartijaa.

Vankienkuljetukseen menevät vangit kulkevat Schugk-Laulumaan mukaan vankilassa metallinpaljastimen läpi. Paljastin hälyttää, jos vangilla on metallia paikoissa, joissa sitä ei kuuluisi olla.

–  Sen takia tässä nyt sitten onkin selvitettävää, että mitä siinä on tapahtunut, hän sanoi.

–  Se, mikä ja mistä esine on ja missä vaiheessa (vangille tullut), mitä siinä on tapahtunut ja keneen se on ollut tarkoitus kohdistaa, niin nehän on sitten tietenkin poliisin asioita, sanoi Schugk-Laulumaa.

Vantaan sellimurhasta syytetään 23-vuotiaan lisäksi myös 19-vuotiasta miestä. Syyttäjät ovat vaatineet molemmille mielentilatutkimusta.

Päivitetty kello 12.33: STT:n mukaan tuomarit eivät kiistäneet, että syytetyllä olisi puukko, mutta eivät olleet huomanneet sellaista.

Katso myös: Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehua käräjäoikeudessa Vantaalla

Murhasta ja törkeistä raiskauksista syytetty alkoi riehumaan käräjäoikeudessa Vantaalla 1:07

Lue myös:

    Uusimmat