Selätä päänsärky! Kipu hallintaan ilman lääkkeitä

Päänsärkyä ei aina tarvitse lievittää lääkkeillä, sillä monesti kipu paranee parhaiten luonnollisin konstein. 

Stressi, jännitys tai huono työasento ovat mahdollisia syitä päänsärkyyn. Kipulääkkeiden sijaan olisi ensiarvoisen tärkeää selvittää, mistä päänsärky oikein johtuu. Ennen tätä päänsärkyä voi kuitenkin helpottaa luonnollisilla keinoilla, kuten hieronnalla. 

Seuraavan kerran, kun kipu yllättää, kokeile seuraavia keinoja päänsäryn selättämiseen. 

Lämpö laajentaa verisuonia

Ensimmäinen askel päänsäryn helpottamiseen on lämpö. Levitä esimerkiksi lämmin pyyhe otsallesi. Lämpö auttaa pään verisuonia laajenemaan, jolloin verenkierto paranee ja kipu helpottuu.

Mene tämän jälkeen makaamaan niin pimeään huoneeseen kuin mahdollista. Yritä sulkea ympäriltäsi kaikki valo ja melu, jotta kehosi voi rentoutua kunnolla.

Ajattele kipu pois

Voit käyttää myös meditaatiotekniikoita rauhoittaaksesi mielesi. Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi johonkin ihanaan paikkaan, jossa tunnet olosi hyväksi. Yritä unohtaa kipu ja keskitä mielesi hiekkarannalle tai tunturimökkiin. Pian saatat huomata, että kipu on jäänyt unholaan.

Ohimoiden ja silmien ympärysten hieronta voi myös tarjota helpotusta kipuun. Jos mahdollista, pyydä joku muu hieromaan päätäsi, jotta pystyt rentoutumaan parhaiten. Varo hieromasta kuitenkaan liian kovaa, sillä liian kova hieronta voi pahimmassa tapauksessa jopa pahentaa kipua.

Välipalan syömisestä helpotusta

Kun päänsärky yllättää, kokeile syödä pieni välipala tai kevyt ateria. Päänsärky syntyy montaa kertaa silloin, jos verensokeri pääsee putoamaan liian alas. Tarkkaile siis ateriarytmiäsi, äläkä päästä ateriaväliä venymään liian pitkäksi.

Myös lihaskipu on toinen yleinen syy päänsärkyyn. Jos uskot kivun voivan johtuvan lihaksista, aloita venyttelemällä päätä kevyesti puolelta toiselle sekä ylös ja alas. 

Testaa myös tämä hengitysharjoitus:

Lähde: Livestrong

Lue myös:

    Uusimmat