Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Harvey Weinstein haastettu oikeuteen

New Yorkin osavaltion oikeusministeri on haastanut elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin oikeuteen.

Seksuaalisen häirinnän vuoksi kovassa pyörityksessä ollut Miramax ja The Weinstein Company -elokuvastudioiden perustaja Harvey Weinstein on haastettu oikeuteen New Yorkin osavaltion oikeusministerin Eric Schneidermanin toimesta. Schneiderman syyttää Weinsteinia vuosia jatkuneesta naistyöntekijöiden seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

Syytettynä on niin ikään The Weinstein Companyn johtoporras, joka ei lakikanteen mukaan ryhtynyt vaadittaviin toimiin, vaikka Weinsteinin käytöksestä oli vahvoja todisteita. Syytöksessä mainitaan yhtiön toisena toimitusjohtajana toimiva Bob Weinstein, joka on Harvey Weinsteinin veli.

Weinsteinin asianajaja Ben Brafmanin mukaan oikeudenmukainen tutkimus todistaisi, että iso osa syytöksistä elokuvatuottajaa kohtaan ovat valheellisia.

– Vaikka herra Weinsteinin käytös ei ollut moitteetonta, hän ei todellakaan toiminut lain vastaisesti. Tutkinnan lopuksi käy selväksi, että Harvey Weinstein ylensi enemmän naisia tärkeisiin johtotehtäviin, kuin kukaan muu alan isoista johtajista. Minkäänlaista syrjintää ei tapahtunut Miramaxissa tai The Weinstein Companyssa, Barfman totesi The New York Timesin mukaan.

Schneidermanin haastoi yrityksen sunnuntaina oikeuteen, koska The Weinstein Companyn myynnistä on liikkunut huhuja. Lakisyyte jäädytti käynnissä olleet myyntineuvottelut.

– The Weinstein Companyn myynnin tapahtuessa on varmistettava, että uhrit saavat hyvityksen ja yrityksen työntekijöitä suojellaan jatkossa. Myynti ei saa rikastaa rikoksentekijöitä epäoikeudenmukaisesti, Schneiderman sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat