Mainos

"Seksisuhteet henkilökunnan kanssa kielletty" - Australiassa ministerien suhteille stoppi

Australian pääministeri Malcom Turnbull kieltää ministereiltä seksisuhteet hallituksen avustajien ja muun henkilökunnan kanssa. Uuden toimintaohjeen tarkoitus on välttää vastaisuudessa epätoivottavat seksiskandaalit hallituksessa.

Seksisuhdekielto avustajien ja henkilökunnan kanssa koskee sekä ministereitä, jotka ovat naimisissa että sinkkuja.

– Ei ole hyväksyttävää, että ministerillä on seksisuhde sellaisen kanssa, jonka kanssa hän työskentelee. Se on hyvin huono käytäntö työpaikalla, pääministeri Malcolm Turnbull kertoi toimittajille.

Kiellon taustalla on parhaillaan käynnissä oleva seksiskandaali, jonka takia hallitus on menettänyt suosiotaan.

Australian varapääministeri Barnaby Joycella on ollut suhde oman lehdistösihteerin kanssa. Pääministeri kutsuu suhdetta "shokeeraavaksi virhearvioinniksi". 

Varapääministeri Barnaby Joyce kertoo ottavansa seksiskandaalin takia tauon tehtävistään mutta ei aio kuitenkaan erota.

Syrjähypyn teki perhearvojen vankka puolustaja

Harras katolilainen Joyce on ollu naimisissa 24 vuotta ja hän kampanjoi vaaleissa perhearvojen puolesta. Joyce joutui myöntämään avioliiton ulkopuolisen suhteen. Suhteen toinen osapuoli odottaa nyt lasta. 

Joyce ei ole halunnut erota eikä luopua paikastaan parlamentissa, sillä hallituskoalitiolla olisi eron jälkeen vain yhden paikan enemmistö parlamentissa.

Pääministeri Turnbull sanoo, että nyt käytäntöön otettava toimintaohje on samantyyppinen kuin mikä Yhdysvalloissa tehtiin viikko sitten. Maassa hyväksyttiin standardi, jonka mukaan lainsäätäjät eivät saa olla seksisuhteessa avustajiensa kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.