Kanadalaisministerit matkustivat etelän lämpöön koronasta huolimatta – kolmelle potkut

Kolme Kanadan alueministeriä on saanut potkut matkustettuaan ulkomaille, vaikka maassa on tiukat koronarajoitukset ja matkustamista ei suositella.

Kanadassa ministereitä on saanut potkuja ja virkamiehiä on syytetty eettisestä rikkeestä, kun he ovat matkustaneet ulkomaille vastoin hallituksen ohjetta, jonka mukaan kenenkään ei pitäisi matkustaa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan ministerit ovat matkustaneet muun muassa Kaliforniaan ja Karibialle. Kolme aluehallinnnon ministeriä on saanut potkut.

Yksi räikeimmistä tapauksista on Ontarion talousministeri Rod Philips, joka lomaili luksuskohteessa Karibialla.  Samaan aikaan hänen ministeriönsä oli määrännyt alueen yritykset sulkemaan ovensa koronan vuoksi. Philips oli myös julkaissut Twitterissä ennakolta laadittuja viestejä, joista sai kuvan, että hän olisi ollut Kanadassa, vaikka oli ulkomailla. Philips erosi virastaan vuoden viimeisenä päivänä. 

Myös kymmenkuntaa virkamiestä on syytetty eettisestä rikkeestä, koska hekin ovat matkustaneet ulkomaille lomailemaan. Kaksi heistä on töissä pääministeri Justin Trudeaun alaisena.

– Olemme olleet asiassa hyvin selkeitä. Kenenkään ei pitäisi lomailla ulkomailla nyt, Trudeau sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa.

– Pandemian aikana kanadalaisille on ollut ensiarvoisen tärkeää tuntea, että olemme kaikki tässä yhdessä.

Trudeau sanoi, että kaikki, jotka matkustavat ulkomaille, menettävät hallituksen myöntämään noin 600 euron tuen, joka annetaan omaehtoiseen karanteeniin joutuville.

Lue myös:

    Uusimmat