Uuden-Seelannin oppositiojohtaja erosi vain seitsemän viikon jälkeen

Uuden Seelannin pääoppositiopuolueen johtaja erosi tiistaina tehtävästään vain seitsemän viikkoa valintansa jälkeen. Todd Muller perusteli lähtöään terveyssyillä.

– Tämä tehtävä on käynyt raskaaksi minulle henkilökohtaisesti ja perheelleni, ja on tullut terveyden kannalta kestämättömäksi, Todd Muller sanoi lausunnossaan.

Muller syrjäytti edeltäjänsä kansallispuolueen johdosta toukokuussa, mutta ei saanut puolueensa kannatusta nousuun ennen syyskuussa pidettäviä vaaleja.

Työväenpuolue ja pääministeri Jacinda Ardern ovat ennakkosuosikin asemassa. Puolueelle mitattiin tuoreessa mielipidemittauksessa 50 prosentin kannatus, kun keskustaoikeistolaista kansallispuoluetta kannatti 38 prosenttia. Ardernin kannatus on noussut koronakriisin aikana, kun Uusi-Seelanti on saanut pidettyä taudin leviämisen hyvin kurissa. Viiden miljoonan asukkaan maassa koronaan on kuollut 22 ihmistä.

Ardern oli viestissään Mullerille myötätuntoinen.

– Politiikka on vaikea paikka, riippumatta kummalla puolella parlamenttia istuu, Ardern totesi.

Muller moitti Ardernin toimia koronakriisissä, kun tietoja aktiivisista tautitapauksista annettiin medialle. Arvostelulta katosi kuitenkin pohja, kun ilmeni, että tietovuoto oli peräisin kansallispuolueen jäseneltä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja