Mainos

Seksismi voi hyvin Venäjällä: Naiset historiallisessa avaruuskokeessa – lehdistö kysyi meikeistä

Venäjällä alkoi keskiviikkona koe, jossa testataan, miten kuuden naisen ryhmä selviää kuulennon psyykkisestä ja fyysisestä rasituksesta. Lehdistötilaisuudessa huomio karkasi osallistujien sukupuoleen, iflscience-sivusto kertoo.

Kokeeseen osallistuvat Yelena Luchitskaya, Darya Komissarova, Polina Kuznetsova, Anna Kussmaul, Inna Nosikova ja Tatyana Shiguyeva. Heillä kaikilla on kokemusta lääketieteestä, biofysiikasta ja psykologiasta.

Naiset viettävät kokeessa yli viikon suljetussa tilassa, joka simuloi avaruusalusta. Heitä valvotaan jatkuvasti muun muassa kameroiden avulla. Kokeen aikana osallistujille tehdään 10 tieteellistä testiä. 

"Miten selviätte ilman meikkiä?"

Kokeen valvoja Sergei Ponomaryov kertoi verkkosivustolla, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tällainen koe tehdään ryhmällä, johon kuuluu pelkkiä naisia. 

Kiinalainen CCTV+ on julkaissut videon, jossa esitellään koetta.

Kokeeseen osallistuvat naiset joutuivat kohtaamaan melkoisia ennakkoluuloja sukupuolensa takia. Lehdistötilaisuudessa heiltä kysyttiin muun muassa, miten he aikovat pärjätä kahdeksan päivää meikkaamatta ja ilman miesten seuraa.

– Olemme oikein kauniita ilman meikkiä, Darya Komissarova vastasi.

– Me olemme töissä, ei silloin ajatella, kuka on mies tai nainen, Anna Kussmaul puolestaan näpäytti.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun avaruusseksismi nousee esiin Venäjällä. Myös kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä ensimmäisenä venäläisenä naisena vieraillut Jelena Serova on harmitellut sitä, että tiedotusvälineet pommittivat häntä hyvin pinnallisilla kysymyksillä hänen sukupuolensa vuoksi.

Serovan mukaan häneltä tiedusteltiin muun muassa, huolestuttiko häntä se, miten hän pystyisi pesemään hiuksensa avaruusasemalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.