Seksiskandaali NHL-seurassa: miljardööriomistaja "maksoi 17-vuotiaalle palveluksista" – tekstiviestit vuotaneet julki

NHL-seura Edmonton Oilersin miljardööriomistaja Daryl Katz on joutunut seksiskandaalin keskelle. Tuoreessa siviilikanteessa väitetään, että hän maksoi teini-ikäiselle balettitanssijalle 75 000 dollaria vastineeksi "seksuaalisista palveluksista".

Katzia edustava asianajaja Robert Klieger kiistää väitteet. Hän sanoo maksujen olleen tehty balettitanssija Sage Humphriesin elokuvahanketta varten. Humphries oli maksujen tapahtuessa 17 vuoden ikäinen, Katz 53-vuotias.

Kliegerin mukaan hänen asiakkaallaan ei koskaan ollut seksuaalista suhdetta Humphriesin kanssa. Kaksikon kerrottiin kuitenkin tavanneen kahdesti keväällä 2016 liittyen projektiin, jota elokuva-alalle pyrkivä Humphries oli ehdottamassa Katzin elokuvayhtiölle Silver Picturesille.

Kanteeseen liitettyjen todisteiden joukossa on ruutukaappauksia tekstiviesteistä, joita Humphriesin ja Katzin väitetään lähetelleen. Julki tuoduissa kuvissa miljardöörin nimeä kantavan yhteystiedon suuntanumero on 780, mikä liittyy yleisimmin Edmontonin alueeseen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Jos kaverini lähettävät sinulle rahaa, käytätkö sen/pidätätkö sen itselläsi? Ja vain meidän kesken? Vaikka olet ikäistäsi viisaampi, niin ottaen huomioon ikäeromme, tämä otettaisiin väärällä tavalla, Katzin väitetään kirjoittaneen.

– Kyllä... Vain meidän kesken, Humphriesin väitetään vastanneen.

– Okei, pyydän erästä kaveriani lähettämään sinulle sähköpostia. Hän lähettää sinulle 50 000 dollaria, Katzin väitetään vastanneen.

Taustalla aiempi kanne

Syytökset Katzia kohtaan tulivat ilmi seksuaalista hyväksikäyttöä koskevassa kanteessa, jonka seitsemän aloittelevaa balleriinaa nostivat vuonna 2021 tanssinopettaja Mitchell Taylor Buttonia ja tämän vaimoa Dusty Buttonia vastaan. Dusty Button oli aikoinaan johtava jäsen Bostonin baletissa.

Aiemmin tässä kuussa Button ja hänen vaimonsa jättivät vastakanteen ja myönsivät olleensa suostumuksellisessa "kolmen hengen seksisuhteessa" kanteen päähenkilönä toimineen Humphriesin kanssa.

Vastakanteessa sanotaan, että heidän "rakastava ja tukeva" suhteensa alkoi vuonna 2017, kun Humphries oli 18-vuotias. Siinä kuitenkin väitettiin, että Humphries oli ollut mukana kolmessa aiemmassa seksisuhteessa alaikäisenä teininä paljon vanhempien miesten, kuten Katzin, kanssa.

Vastakanteessa todetaan, että vastuu teoista kuuluu niille, jotka "osallistuivat laittomiin tekoihin hänen kanssaan".

Kanteessa esitetään myös useita muita perusteettomia väitteitä Humphriesista ja hänen perheestään.

– Humphries oli kirjaimellisesti miljardöörin lapsiprostituoitu ja hänen äitinsä auttoi häntä pesemään hänelle maksetut rahat ja kauppaamaan hänet Katzille, kanteessa sanotaan.

Ei Katzin ensimmäinen sotku

Kanadalainen Katz on joutunut aiemmin samantapaisen syytteen kohteeksi. Vuonna 2017 brasilialainen malli ja näyttelijä Greice Santo väitti, että Katz olisi maksanut hänelle "miljoonia" dollareita ja elokuvaroolia vastineeksi seksistä.

Tuolloin Katzin tiedottaja kiisti väitteet ja kutsui niitä "vääriksi, ilkeiksi ja täysin perusteettomiksi".

Lähde: CBC

Juttua päivitetty kello 8.27.

Lue myös:

    Uusimmat