Seksikästä vai rahvaanomaista? Parjattu ja jopa hävetty trendi tekemässä paluuta valtavirtaan

Näin koko selän peittävä tatuointi poistetaan laserilla: "Tosi tyydyttävää" 1:01
KATSO MYÖS: Tatuointien poisto voi olla todella kivuliasta puuhaa. Näin koko selän peittävä tatuointi poistetaan laserilla.

Parjatut alaselkää koristavat tatuoinnit, eli niin kutsutut ”tramp stampit” saattavat olla tekemässä paluuta. 

On päivänselvää, että 2000-luvun alkupuolen muodin kulmakivet, kuten matalavyötäröiset farkut ja ohuet kulmakarvat ovat monen iloksi tai kauhuksi tulleet jälleen muotiin. Nyt The Sun kertoo, että alaselkätatuoinnit ovat tulossa takaisin katukuvaan ylpeämpinä ja seksikkäämpinä kuin ehkä koskaan aiemmin.

Viimeisen vuosikymmenen ajan alaselkätatuoinnit eivät ole olleet tatuoitavien kehonosien kärkikastissa. Päinvastoin, alaselkätatuoinnilla on ollut varsin kyseenalainen maine, minkä johdosta alaselän tatuoinneilla on halventava nimitys tramp stamp.

Muodin huipulla alaselkätatuointeja on pidetty valtavana tyylimokana. Julkkikset kuten Jessica Alba ja Nicole Richie ovat kertoneet haastatteluissa jopa katuvansa alaselkätatuointejaan.

Naisellinen tatuointi?

X-sukupolvelle matalavyötäröiset farkut ja alaselkätatuoinnit voivat tuntua mauttomilta ja jopa noloilta, mutta nuoremmalle sukupolvi Z:lle ne ovat raikkaita ja ikonisia tuulahduksia lapsuudesta.

The Sun haastatteli Eriniä, 24, joka aikoo pian hankkia itselleen tatuoinnin alaselkään. Hän kertoo rakastavansa 2000-luvun alun muotia. 

– Mielestäni ysärin ja vuosituhannen vaihteen trendien henkiin herättäminen on pääroolissa siinä, miksi ihmiset haluavat alaselkäänsä tatuointeja taas kerran. Näimme niitä julkkiksilla ollessamme lapsia. Käykin järkeen, että ne ovat tulossa taas muotiin, Erin pohtii.

Erin muistuttaa, että ihmisten suhtautuminen seksuaalisuuteen ja naiseuteen on edennyt harppauksin verrattuna vuosituhannen vaihteeseen. Sen takia tramp stampin maine pitäisi puhdistaa, tai vähintäänkin miettiä uudelleen 2020-luvun viitekehyksessä.

– Niihin liittyy ikävä stigma. Ihmiset olettavat, että naiset, jotka hankkivat sellaisen olivat hutsuja, Erin muistuttaa.

Nuoret eivät välttämättä enää ajattele samoin kuin vanhempi väestö.

– Mielestäni ne ovat seksikkäitä. Ovathan ne aina olleet eräänlaisia seksisymboleita, myös negatiivisessa merkityksessä. Se on paikka, jota kaikki silmät eivät näe, Erin toteaa.

Kivulias paikka tatuoida

The Sun haastatteli toista nuorta naista, Xochillia, 21, joka on jo äskettäin käynyt ottamassa alaselkäänsä tatuoinnin. Myös hän yhtyy ajatukseen, että alaselkätatuointi on seksikäs naiseuden symboli.

– Olen todella tykästynyt vuosituhannen vaihteen Y2K-muotiin. Olen halunnut tramp stampin jo yli vuoden ajan. Minulla on monia tatuointeja ja voin sanoa sen olleen kivuliain, minkä olen tähän mennessä ottanut, Xochilia paljastaa. 

Xochillin alaselkää koristaa nyt hänen nimeään mukaileva kukka. Xochill on meksikolainen kukka ja atsteekkien symboli.

– Mielestäni se on seksikäs tatuointi erityisesti pukeutumistyylini takia. Se näkyy ja toivon, että he, ketkä sen näkevät pystyvät ihailemaan sitä ja ehkä saavat myös rohkeutta hankkia itselleen sellaisen, Xochilia kertoo. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

On mahdollista, että nuorempi sukupolvi on tykästynyt alaselkätatuointiin, koska se on ollut poissa valtavirtamuodista niin pitkään.

– Osoitan sillä kunnioitusta lapsuuden ikoneilleni, Jasmine, 21, kertoo.

Hänkin on aikeissa hankkia alaselkää koristavan tatuoinnin. Jasmine paljastaa, ettei ole ihminen, jolle tatuoinnin tarvitsee olla erityisen merkityksellinen.

– Mielestäni on mielenkiintoista nähdä sen tekevän paluuta ilman negatiivista stigmaa. Monet eivät pidä sitä enää rahvaanomaisena, Jasmine summaa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat