Mainos

Seksielämäkö muka hiipuu vanhetessa? Puolet suomalaisista eri mieltä

Puolet suomalaisista on sitä mieltä, että seksistä tulee parempaa ja estottomampaa iän myötä, selviää suomalaisen seksivälinesivuston tuoreesta tutkimuksesta.

Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin. Joka toinen suomalainen vastaaja on sitä mieltä, että seksi paranee iän myötä. Erityisesti neli- ja viisikymppisistä lähes 70 prosenttia on tätä mieltä.

– Tämä on ilahduttava tutkimustulos. Ihmiset rupeavat usein iän myötä arvostamaan parisuhteessa syvempiä seikkoja, keskittyvät vähemmän ulkoisiin seikkoihin, kuten vaikkapa ulkonäköön, ja osaavat olla niin sanotusti omia itseään ja nauttivat seksistä enemmän. Moni löytää parisuhteen seksistä iän karttuessa syvempiä merkityksiä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo sivuston tiedotteessa.

Yli puolet suomalaisista on myös sitä mieltä, että seksi ei vain parane iän myötä, vaan siitä tulee myös estottomampaa. Vanhemmiten tämä näkemys korostuu: yli 60-vuotiaista lähes 60 prosenttia on tätä mieltä.

Seksi paranee iän myötä:

Täysin samaa mieltä 20 %
Jokseenkin samaa mieltä 33 %
En samaa enkä eri mieltä 23 %
Jokseenkin eri mieltä 11 %
Täysin eri mieltä 2 %
En osaa sanoa 11 %


(%, n=1005)

– Iän myötä ihmiset yleensä oppivat tuntemaan itsensä ja kehonsa paremmin ja itsetunto usein vahvistuu. Tämä näkyy myös seksissä. Kun omaan kehoonsa suhtautuu hyväksyvämmin ja lempeämmin, niin seksuaalisuudestaankin uskaltaa nauttia rohkeammin ja avoimemmin, hän jatkaa.

Tätä mieltä on myös vaihdevuosi-ikäisen seksuaalisuudesta kirjan kirjoittanut Heli Heino, 52.

– Omalla kohdallani seksi on keski-iässä antoisampaa kuin koskaan ennen, sillä olen henkisesti vahvempi kuin nuorena. En mieti enää, mitä minun pitäisi tehdä tai miltä näytän, vaan olen aidosti läsnä hetkessä. Sänkyyn on tullut mukaan keskustelu ja huumori, jotka loistivat poissaolollaan, kun olin nuori aikuinen, Heino kertoi alkuvuodesta MTV Lifestylelle.

Vain 27 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että seksistä tulee iän myötä yksitoikkoisempaa.

Ikääntymisen myötä seksi kiinnostaa vähemmän

Iän myötä seksi voi muuttua estottomammaksi, mutta ikääntyessä liikunnallisista suorituksista voi toki tulla vaivalloisempia. Ikääntyessä kokemus vaivalloisuudesta kasvaa. Siinä missä 40-vuotiaista noin viidennes kokee seksin iän myötä vaivalloiseksi, 60-vuotiaista tätä mieltä on jopa jo lähes puolet.

– Ihmisen fyysiset ominaisuudet toki muuttuvat ikääntyessä, ja joillakin saattaa ilmetä seksiäkin haittaavia vaivoja ja rajoitteita, mikä selittää tutkimustulosta. Mutta silti suurempi määrä, 55 prosenttia 60-vuotiaista oli sitä mieltä, että seksi kaikkiaan paranee ikääntyessä, Lavikainen sanoo.

Yli kolmannes vastaajista myöntää, että seksi kiinnostaa vähemmän iän myötä. Tämä mielipide korostuu vanhempien vastaajien vastauksissa: kun 18–29-vuotiasta vain 22 prosenttia uskoo seksin kiinnostavan vähemmän iän myötä, yli 60-vuotiaista yli puolet kertoo seksin todellakin kiinnostavan vähemmän vanhetessa.

– Vanhemmiten ihmiset voivat löytää seksistä eri muotoja ja saavat enemmän tyydytystä myös läheisyydestä ja rakkaudesta. Ei siis välttämättä ole ollenkaan hälyttävä tai huono asia, että seksi itsessään ei kiinnosta yhtä paljon kuin aiemmin, jos läheisyyttä kuitenkin toteutetaan muilla tavoin, Lavikainen muistuttaa.

Lähde: Kaalimato.com

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.