Seitsenkymppinen teräsvaari teki uskomattoman tempun – ajelehti tynnyrissä onnellisesti yli Atlantin

Tapaninpäivänä Kanariansaarilta matkaan lähtenyt ranskalainen Jean-Jacques Savin juhli torstaina erikoislaatuista Atlantin ylitystä Martiniquen saarella Karibialla. Ajelehtiminen yli Atlantin valtameren erikoisvalmisteisessa tynnyrissä kesti lopulta viisi kuukautta.

Savin julisti ylityksen onnistuneeksi jo 27. huhtikuuta, kun hän saapui virallisesti Karibianmerelle. Viisi päivää myöhemmin hän liftasi hollantilaisen öljytankkerin kyytiin, jottei ajautuisi Yhdysvaltoihin.

– Ensimmäiset askeleet olivat vaikeita, vähän kuin olisin ollut humalassa, 72-vuotias teräsvaari kertoi Facebook-seuraajilleen.

Matka sisälsi vaaranpaikkoja

Savin kertoi matkan olleen innostava mutta sisältäneen myös vaaranpaikkoja. Ranskalainen oli jäädä tynnyreineen rahtilaivan yliajamaksi, ja yhdessä myrskyssä kolme metriä pitkä ja kaksi metriä leveä tynnyri uhkasi kääntyä ylösalaisin.

Tynnyrin ulkopuolelle vakauttajaa korjaamaan mennyt Savin roikkui puoli tuntia köyden varassa, ennen kuin sai vedettyä itsensä takaisin sisälle.

Syötävänä Savinilla oli pääasiassa pakastekuivattua muonaa, jota hän täydensi silloin tällöin pyytämillään kaloilla. Aika oli kulunut hyvin muun muassa sähköposteihin vastatessa, kirjaa kirjoittaessa sekä tynnyrin lähellä leikkineitä delfiinejä seuratessa.

Kesän Savin aikoo levätä perheen parissa, mutta kaavailee jo seuraavaa tempausta: uimista Englannin kanaalin poikki. Myös tynnyripurjehdus Tyynenmeren yli kiinnostaisi, jos vain sponsoreita löytyy.

Lue myös:

    Uusimmat